TRANSFER SINOVA NA KLJUČNIM POZICIJAMA! Rovčanin i Paunović razmenili decu!
Foto: Fonet

opa!

TRANSFER SINOVA NA KLJUČNIM POZICIJAMA! Rovčanin i Paunović razmenili decu!

- U postupku nije učestvovao niti odlučivao nijedan drugi organ privrednog društva, niti je o tome obavešten - ističe se u dopisu

Objavljeno:

Radojica Rovčanin, direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, zaposlio je u toj firmi sina jednog od načelnika Kliničkog centra Srbije, a sve kako bi on dao posao njegovom sinu Branislavu Rovčaninu u toj zdravstvenoj ustanovi!

Kako se navodi u anonimnoj prijavi koja je 21. jula poslata Agenciji za borbu protiv korupcije kojom se traži preporuka za njegovo razrešenje sa čelne pozicije u SMATSA, Rovčanin je trgovao svojim uticajem, te počinio krivično delo po Krivičnom zakoniku.

SIN ŽENE KOJU SU IZUJEDALI PSI OGORČEN: U Barajevu je sve isto, I DALJE SMO U STRAHU!

foto: Fonet

- Rovčanin je zaključio ugovor o radu na neodređeno vreme, i to kao očiglednu nezakonitu protivuslugu sa Radoslavom Paunovićem, koji je sin profesora dr Ivana Paunovića, načelnika Centra za endokrinu hirurgiju u Kliničkom centru Srbije. Gotovo u isto vreme, Paunović je u Centru za endokrinu hirurgiju juna 2015. zaposlio Branislava Rovčanina, sina Radojice Rovčanina, i postao mu neposredni nadređeni.

Paunović je odmah nakon toga Branislavu Rovčaninu postao i mentor na doktorskim studijama - navodi se u prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije. Kako se tvrdi, zapošljavanje je izvršeno bez sprovođenja javnog ili bilo kakvog drugog konkursa ili postupka u kojem bi bilo omogućeno učešće i drugim kandidatima i izbor između više kandidata.

- U postupku nije učestvovao niti odlučivao nijedan drugi organ privrednog društva, niti je o tome obavešten - ističe se u dopisu.

Inače, mesečna zarada Paunovića u SMATSA je oko 300.000 dinara.

- Radi se o nesumnjivom sukobu interesa prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korucije, ali i krivičnom delu trgovine uticajem, kažnjivom po Krivičnom zakoniku, jer je Rovčanin koristeći funkciju direktora SMATSA praktično kupio radno mesto svom sinu Branislavu tako što je svojom ličnom odlukom, bez javnog konkursa, na krajnje netransparentan način zaposlio sina prof. dr Ivana Paunovića. Radi se o direktnoj trgovini državnim resursima radi pribavljanja privatne koristi srodnicima u prvoj naslednoj liniji - zaključuje se u prijavi Agenciji.

S druge strane, Rovčanin juče nije želeo da komentariše ovaj slučaj.

- Ako je Agenciji stigla prijava, oni će proveriti sve, te treba sačekati njihovu odluku po toj prijavi. Ne mogu da komentarišem stvari koje su gluposti, a koje dolaze iz Bukurešta - poručio je kratko Rovčanin, uz tvrdnju da je njegov sin u Kliničkom centru zaposlen već sedam godina.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.