KO JE TAJ? TO TI JE PREDSEDNIK DRŽAVE ČIJU UNIFORMU JOŠ NOSIŠ: Bosanka je dobila ovacije u autobusu zbog ove rečenice!
Foto: Facebook/SFR Jugoslavija zemlja bratstva i jedinstva

pitali su je ko je tito

KO JE TAJ? TO TI JE PREDSEDNIK DRŽAVE ČIJU UNIFORMU JOŠ NOSIŠ: Bosanka je dobila ovacije u autobusu zbog ove rečenice!

- Nosila sam toplu duksericu i dvoumila da li da je skinem, jer je ispod bila majica sa Titovim likom, a na leđima naša Juga

Objavljeno:

Da li je bilo bolje za vreme Tita? Što reče jedan naš glumac, "ako sami ne znate odgovor na ovo pitanje, kako ja da vam pomognem?" Trebalo bi dodati, možda, da su najglasniji u pljuvanju po socijalizmu i maršalu oni koji su uspeli da, sa neadekvatnim ljudskim i intelektualnim karakteristikama, zgrnu moć i novac, i sada tlače obrazovane, dobre i pitome.

Sve je više, međutim, onih koji ne pamte Tita, a ne podležu propagandi. Prenosimo vam priču devojke, Bosanke, koja je imala zanimljivu scenu u jednom autobusu u Vojvodini.

Uživajte:

"Rođena 1982. godine u Bosni, odgajana u duhu Jugoslovenstva zahvaljujuci mojim divnim roditeljima, koji me nisu učili mržnji, niti nacionalizmu.

Jedne godine bila sam na godišnjem u Vojvodini i na putu iz Novog Sada za Sombor u busu punom putnika doživim neprijatnost - autobus je bio krcat tako da sam ja morala da stojim, a vrućina nepodnošljiva. Nosila sam toplu duksericu i dvoumila da li da je skinem, jer je ispod bila majica sa Titovim likom, a na leđima naša Juga.

Nisam mogla vise izdržati i skinula sam je, osjetivši u tom momentu gomilu pogleda na meni. Nastao je tajac u busu, a onda se oglasio neki čovjek obučen u carinsku uniformu, onako cinično:

- A KO TI JE TAJ ?

Gledam ga i ne znam šta da kažem, ćutim i gledam ga... Da li da mu sad nešto odbrusim onako kako samo ja znam i umjem ili? Smirim se i kulturno odgovorim:

- TO VAM JE PREDSJEDNIK DRŽAVE ČIJU UNIFORMU JOŠ NOSITE. SMRADOVI NEMAJU LOVU DA VAM SAŠIJU NOVU UNIFORMU, NEGO JOŠ NOSITE STARU, UNIFORMU JUGOSLAVIJE.

Pogleda dotični svoju uniformu i ćuti, kad odjednom iz vedra neba poče aplauz i gromoglasno odobravanje:

- TO BOSANKO, TO!

Stade bus, izlazi jedna starija gospođa i kaže meni, ajde CARICE BOSANČICE sjedi na moje mjesto.

Kako sam se tad divno osjećala i više nemam straha. Sad nosim jaknu, na leđima velika petokraka, a iznad nje piše TITO!!!"

(Espreso.co.rs/SFR Jugoslavija zemlja bratstva i jedinstva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.