Uništeno 18.000 pištolja, pušaka i mitraljeza DA BI SRBIJA BILA BEZBEDNIJA!
Foto: MUP, Fonet

ministar u akciji

Uništeno 18.000 pištolja, pušaka i mitraljeza DA BI SRBIJA BILA BEZBEDNIJA!

Stefanović je upozorio da su za posedovanje ilegalnog oružja predviđene kazne do 12 godina zatvora

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas uništavanju više od 18.000 komada malokalibarskog i lakog naoružanja, koje je zaplenila policija ili koje je predato tokom procesa legalizacija, koje su sprovođene u ranijem periodu.

MINISTAR POLICIJE O PORODIČNOM NASILJU: Već sada je vidljiva BOLJA SARADNJA INSTITUCIJA!

- Danas uništavamo preko 18.000 komada pištolja, pušaka, automatskih pušaka i mitraljeza. Preciznije 7.448 pištolja, 589 revolvera, 1.723 puške, 3. 040 sačmarice, 916 automatskih pušaka i 66 mitraljeza, startnog oružja , vazdušnog i drugog oružja, mehanizama za bravljenje - precizirao je Stefanović u Centru za reciklažu u Železniku.

foto: MUP

Stefanović je istakao da Ministarstvo, u saradnji sa UNDP-om i SEESAC-om, ovu aktivnost sprovodi kako bi naša zemlja bila bezbednija i kako bi se ilegalno oružje sklonilo sa ulica.

Podsetivši da je u toku još jedan proces legalizacije, ministar je pozvao građane, koji u svom posedu mogu imati ilegalno oružje, da ga donesu u najbližu policijsku stanicu i da ga predaju, kako bi ono bilo uništeno.

- Ovo je trenutak u kome građani, bez krivične odgovornosti, u toku trajanja legalizacije, mogu da donesu oružje u policiju i da se reše tog tereta - naglasio je Stefanović i upozorio da su za posedovanje ilegalnog oružja, predviđene kazne do 12 godina zatvora.

foto: MUP

Zato je, kako je ocenio, važno da ljudi znaju da takvu vrstu odgovornosti ne treba da nose, da treba da predaju oružje i da izbegnu moguću krivičnu odgovornost i teške posledice po živote građana Srbije.

Ministra je naglasio da treba da učinimo sve da naša zemlja bude sigurnija i sprečimo da ilegalno oružje bude deo izvršenja nekog krivičnog dela ili neke kriminalne grupe.

foto: MUP

Stefanović se svim međunarodnim partnerima zahvalio na podršci i finansijskoj pomoći, izrazivši nadu da će se saradnja nastaviti i u budućnosti.

Otpravnik poslova Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt rekao je da ovakve akcije pomažu da Srbija bude bezebednije mesto i da će EU nastaviti da pruža podršku, jer je njen cilj da Evropa kao kontinent bude bezbednije mesto.

foto: MUP

Benedikt je zahvalio ministru Stefanoviću i pripadnicima Ministarstva na svemu što preduzimaju da Srbija bude bezbednija. Koordinator UNDP-a u Srbiji Karla Herši istakla je da održiv razvoj nije moguć bez mira i dodala da je ova akcija deo šire agende čiji je cilj bolja i veća bezbednost.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.