Predsednik suda u Nišu PIJAN vozio auto s TUĐIM tablicama! NEVIĐENA BRUKA ZA SRPSKO PRAVOSUĐE
Foto: FoNet

sramota!

Predsednik suda u Nišu PIJAN vozio auto s TUĐIM tablicama! NEVIĐENA BRUKA ZA SRPSKO PRAVOSUĐE

Sve se desilo u subotu, 1. jula, oko 13 časova u ulici 7. jula, a Stanković je u momentu kontrole saobraćajaca bio na godišnjem odmoru

Objavljeno:

Božidar Stanković, predsednik Privrednog suda u Nišu, uhvaćen je pijan za volanom u kontroli saobraćajne policije, nakon čega je utvrđeno da je vozilo kojim upravlja neregistrovano i da ima tablice koje pripadaju drugom automobilu!

Sve se desilo u subotu, 1. jula, oko 13 časova u ulici 7. jula, a Stanković je u momentu kontrole saobraćajaca bio na godišnjem odmoru.

- On je vozio tamnoplavi „pežo 307”, a prilikom alko-testiranja je utvrđeno da u krvi ima oko 0,9 promila alkohola. Saobraćajci su proverom našli i da je automobil koji je vozio neregistrovan, a da tablice koje je imao pripadaju drugom „pežou” - kaže naš izvor blizak istrazi.

Kako saznaje Alo, na plavom „pežou” kojim je upravljao Stanković nalazile su se tablice NI079SŽ, koje potiču sa „pežoa” crvene boje koji je u

vlasništvu njegove supruge, a koji je oštećen u požaru pre nekoliko meseci.

Stanković se prilikom kontrole ponašao korektno i nije se pozvao na imunitet kao predsednik Privrednog suda u Nišu. Saobraćajna policija je, kako nezvanično saznajemo, podnela krivičnu prijavu protiv Stankovića zbog sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanja isprave jer je upravljao vozilom koje je imalo tablice drugog automobila, kao i dve prekršajne prijave - zbog sumnje da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola i da je vozio neregistrovan automobil. Sve prijave su podnete u redovnom postupku.

Bojan Cvetković iz Niša, koji je plavi „pežo” prodao Stankoviću pre nekoliko godina, kaže da mu do sada iznos koji je ugovoren još nije isplaćen u celosti.

- Zbog toga mu nisam ni preneo pravo svojine nad vozilom jer celokupni iznos nije isplaćen. Zbog toga se i auto ne može registrovati bez mog ovlašćenja. To me je skupo koštalo jer mi je na moju adresu pristigao veliki broj kazni za neplaćeno parkiranje, pa čak i zahtevi izvršitelja za prinudnu naplatu - objašnjava Cvetković.

U Privrednom sudu u Nišu kažu da je predsednik Stanković na odmoru i da ne mogu da komentarišu privatni život i događaje koji su se desili van službene dužnosti.

- Ono što je sigurno jeste to da se ne radi niti o zloupotrebi funkcije, niti o nepoštovanju suda. Nemamo saznanja o pomenutom događaju, osim iz medija. Može biti da su navodi u medijima tačni, ali se dešavalo i da nisu tačni. Šta god da se dešavalo, bilo je van radnog vremena, u subotu, u toku godišnjeg odmora, tako da ne možemo da komentarišemo. Svako ima pravo na privatni život i privatno vreme - kaže Ksenija Sokolović, portparol Privrednog suda.

Supruga: Šta da se radi, i on je živ čovek

Snežana Stanković, Božidarova supruga, kaže da je čitav događaj splet nesrećnih okolnosti.

- Naš sin je položio anatomiju sa desetkom na Medicinskom fakultetu, pa je moj suprug bio da časti prijatelje, sa kojima je popio po piće. On, inače, ne sme da pije jer mu je lekar zabranio zbog zdravstvenih problema. Na mom crvenom „pežou” zimus su se upalile instalacije, pa je došlo do požara, posle čega smo ga prebacili kod majstora, a tablice su ostale kod kuće na vitrini. Baštovan je, ne znajući, greškom stavio te tablice na plavi „pežo”, koji moj suprug inače ne vozi jer na poslu ima vozača. Pogrešio je, ali šta da se radi, i on je živ čovek - objasnila je Snežana Stanković.

Sudija zanemeo

Sa Stankovićem smo pokušali da stupimo u kontakt više puta, ali bezuspešno. Na pozive putem mobilnog telefona nije odgovarao, kao ni na SMS u kojem smo naveli zbog čega ga zovemo. piše Alo.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.