OTKRIVEN APSOLUTNI ŠAMPION SLAGALICE! Žarko ima 23 godine i niko ne može da mu stane na crtu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Yutube/RTS Slagalica - Zvanični kanal

Najpametniji čovek u srbiji

OTKRIVEN APSOLUTNI ŠAMPION SLAGALICE! Žarko ima 23 godine i niko ne može da mu stane na crtu! (VIDEO)

U januaru 2011. godine nešto je pretraživao na internetu i "natrčao" je na reč slagalica. Rekao je sebi: "Što da ne" i poslao prijavu za kviz koji se više od dve decenije emituje na Radioteleviziji Srbije

Objavljeno: 22:33h

Žarko Stevanović, student beogradskog Fakulteta organizacionih nauka, šampion je "Super Slagalice", u kojoj su se takmičili pobednici poslednjih 40. ciklusa popularnog kviza.

- Ovo mi je bio cilj kad ste me pozvali. Ovo sam želeo, mada su protivnici bili veoma jaki. Nećete me videti neko vreme, doći ću ponovo za 20, 30 godina - našalio se Žarko posle proglašenja pobede.

U januaru 2011. godine nešto je pretraživao na internetu i "natrčao" je na reč slagalica. Rekao je sebi: "Što da ne" i poslao prijavu za kviz koji se više od dve decenije emituje na Radioteleviziji Srbije.

Žarko je najpre pobedio u 94. ciklusu kviza "Slagalica", a sada može da se podiči da je veliki šampion, jer je pobedio sve rivale, pobednike poslednjih 40. ciklusa.

Prvi put je učestvovao u ovom kvizu kad je imao samo 16 godina i tada je stigao do trećeg mesta. Jedan je od najmlađih visokoplasiranih takmičara u istoriji kviza (16 godina).

Šest godina kasnije, 23-godišnji Žarko je u superfinalu 100. ciklusa "Slagalice" pobedio Vladimira Nikolića (pobednika 64. ciklusa).

Posle prve večeri, Vladimir je imao blagu prednost 109:101, druge večeri Žarko je preokrenuo u svoju korist - 250:146, a već posle treće večeri bilo je jasno da će mladi studentodneti pobedu (367:212).

Poslednje četvrte večeri, Žarko je samo potvrdio trijumf i "overio" šampionsku titulu, rezultatom 462:329.

U nedavnom intervjuu za časopis FON-a, Žarko je rekao da je od malena voleo da čita i "guta" informacije.

- Interesovanje za učešće u kvizu mi se nije javilo odjednom, već se skupljalo godinama. Naučio sam da čitam sa otprilike tri godine i odmah sam se 'bacio' na atlase i velike dečije enciklopedije, bile su mi veoma zanimljive zbog slika, a i zbog raznih spiskova na primer glavnih gradova, engleskih kraljeva i slično. Imao sam običaj da se ne igram napolju, već da sedim u kući i čitam... Ta praksa se nastavila i tokom mlađih razreda osnovne škole, gotovo svakodnevno sam uživao u takvim knjigama i koristio sam svaku priliku da čitam. U tom uzrastu sam prvi put i primetio kvizove na televiziji, a aktuelni su tad bili Kešolovac sa Dejanom Pantelićem, Ruski rulet sa Irfanom Mensurom, Milioner sa Ivanom Zeljkovićem i naravno, Slagalica. Tad sam još primećivao koliko znam i testirao sam svoje znanje što sam više mogao, ako nešto ne bih znao pronašao bih po knjigama i pročitao. Može se reći da sam još u to vreme jedva čekao da napunim dovoljno godina da se pojavim na televiziji i pokažem sebi i drugima koliko i šta znam - rekao je Žarko.

Pobednik Žarko dobio je 400.000 dinara i put u Tursku, Marmaris, 10 noćenja, drugoplasirani Vladimir dobio je 160.000 dinara i putovanje špansko letovalište Kosta Brava, a trećeplasirana Sanja dobila 100.000 dinara i letovanje na grčkom ostrvu Samos.

(Espreso.co.rs / Izvor: Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.