EKONOMISTA STEVANOVIĆ O UDARU NA AMG I ALEKSANDRA RODIĆA: Loše je kad vlast kažnjava medije koji pišu ono što joj se ne dopada
Foto: Marina Lopičić

jasno i glasno

EKONOMISTA STEVANOVIĆ O UDARU NA AMG I ALEKSANDRA RODIĆA: Loše je kad vlast kažnjava medije koji pišu ono što joj se ne dopada

- Ako se kritika progoni onda je demokratija suspendovana - istakao je Stevanović

Objavljeno:

Ekonomista Aleksandar Stevanović, izjavio je da je jako loše kada vlast ciljano kažnjava bilo koga zbog toga što piše nešto što joj ne odgovara, kao što je u toku pokušaj gušenja Adrija medija grupe i uništavanje njenog vlasnika Aleksandra Rodića.

-Srbije je izgleda zemlja neograničenih mogućnosti i neograničenih nemogućnosti. Jako je loše ciljano kažnjavati bilo koga zbog toga što piše ili zastupa nešto što se ne dopada vladi. Kritika, bila konstruktivna, bila destruktivna je nešto što treba demokratskom društvu. Ako se kritika progoni onda je demokratija suspendovana", istakao je Stevanović.

Podsetimo, pre samo 15 dana, "Adrija medija grupa" (AMG) Aleksandra Rodića i sve firme u vlasništvu porodice Rodić dobile su zvanična uverenja od Poreske uprave Ministarstva finansija Republike Srbije da su izmirile sve obaveze koje su u nadležnosti Poreske uprave. "Adrija medija grupa" je od 2012. godine dosad platila 1.628.473.710 dinara na ime raznih poreza Republici Srbiji.

AMG i sve kompanije koje posluju u okviru njega takođe su dobili i uverenja od Sekretarijata za javne prihode Gradske uprave Grada Beograda da su sva potraživanja izmirena sa 9. junom 2017, a onda se pojavio izmišljeni dug od 6.889,24 dinara za period od 1. do 30. 9. 2014. koji je narastao do neverovatnih 2.152.946,64 dinara.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.