"NE POSTOJE dva uzroka smrti, već samo jedan" - Ministarstvo pravde o slučaju čoveka koji je umro u zatvoru
Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

"NE POSTOJE dva uzroka smrti, već samo jedan" - Ministarstvo pravde o slučaju čoveka koji je umro u zatvoru

Ministarstvo najstrože osuđuje objavljivanje neistinitih informacija u medijima, jer dovode u zabludu najbliže članove porodice

Objavljeno: 15:36h

Ministarstvo pravde je danas demantovalo navode u nekim medijima da kod preminulog pritvorenika Milorada Nikolića postoje "dva uzroka jedne smrti".

FRANCUSKI PRIVREDNICI POSETILI NAŠU KOMPANIJU: Adrija medija grupa je impresivna!

Uzrok smrti Nikolića u Specijalnoj zatvorskoj bolnici 14. juna je srčani zastoj, "cardiac arrest", kako se i navodi u Potvrdi o smrti koju je izdala Specijalna zatvorska bolnica, a koji je izazvala embolija pluća, što je utvrđeno obdukcijom tela preminulog, navodi se u saopštenju.

- Tako da ne postoje dva uzroka smrti, već samo jedan - a to je prestanak rada srca usled tromboembolije plućne arterije, a obdukcioni nalaz je pokazao da su trombovi, koji su pronađeni u granama plućne arterije, doveli do srčanog zastoja", istaklo je Mimnistarstvo.

Ministarstvo najstrože osuđuje objavljivanje neistinitih informacija u medijima, ne samo zato što unose nemir u javnost, već dovode u zabludu najbliže članove porodice, koji prvi moraju da znaju sve činjenice u vezi sa nemilim događajem.

Kako navode iz ministarstva pravde, neprofesionalnost određenih medija se ogleda i u tome da se ni u jednom trenutku nisu zvanično obratili Ministarstvu pravde ili Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kako bi im bili dostavljeni svi podaci kojima raspolažu te institucije u vezi sa navedenim slučajem.

Takođe, ministarstvo ukazuje da pritvorenik Milorad Nikolić u Specijalnoj zatvorskoj bolnici nikada nije bio fizički fiksiran, nije primio nijednu vrstu injekcija i nije imao sukobe, kako sa drugim licima lišenih slobode, tako ni sa zaposlenima u toj ustanovi.

Povreda na čelu preminulog, nastala je kao posledica pada u kupatilu kada je pritvorenik izgubio svest, dok su modrice na rukama posledica davanja venskih injekcija u toku reanimacije, precizira se u saopštenju.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.