VMA ZOVE: Otvoren konkurs za prvu generaciju trogodišnjih studija za MEDICINSKE SESTRE!
Foto: Filip Plavčić

nova šansa

VMA ZOVE: Otvoren konkurs za prvu generaciju trogodišnjih studija za MEDICINSKE SESTRE!

Konkursi za upis prve generacije na trogodišnje strukovne studije za medicinske sestre, kao i na doktorske, specijalističke i integrisane akademske studije medicine iz građanstva otvoreni su na Medicinskom fakultetu VMA Univerziteta odbrane u Beogradu

Objavljeno:

Pored postojećih doktorskih akademskih i specijalističkih akademskih studija za studenate iz građanstva, Medicinski fakultet VMA uveo je novinu da se na integrisane studije medicine mogu prijaviti zainteresovana lica iz građanstva bez obaveze daljeg angažovanja u sistemu vojnog zdravstva. Studijski program za medicinske sestre akreditovan je prošle godine, a nastavlja tradiciju nekadašnje VMA da se pri ustanovi u kojoj se jednako vrednuju lečenje, edukacija i naučnoistraživački rad, uvede i školovanje za medicinske tehničare u skladu sa evropskim okvirima obrazovanja.

foto: Beta/Dario Grzelj

U školskoj 2017/18. godini pet samofinansirajućih studenata koji ispune uslove javnog konkursa moći će upisati studije za sticanje zvanja doktora medicine, smer osnovnih strukovnih studija za medicinske sestre moći će da upiše deset samofinansirajućih studenata.

Specijalističke akademske studije ponuđene su u osam studijskih programa:

(Traumatologija – 20 kandidata; Medicinska toksikologija – 6 kandidata; Farmakokinetika i bioekvivalencija lekova – 4 kandidata; Implantati u oralnoj medicini – 5 kandidata;

foto: Beta/Dario Grzelj

Oralno zdravlje i parodontalna medicina – 4 kandidata; Hirurško-ortodontsko lečenje deformiteta lica i vilica – 5 kandidata; Oralna medicina – 5 kandidata; Bioinžinjerstvo i medicinska informatika – 10 kandidata).

Za doktorske akademske studije otvoreno je deset mesta za studente koji mogu da biraju između pet ponuđenih programa:

(Molekulska medicina, Neuronauka, Farmakologija i toksikologija, Preventivna medicina i Klinička medicina).

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.