MILORAD UMRO U ZATVORU JER "SUD NIJE IMAO PARE ZA VEŠTAKA": Novi detalji o smrti čoveka pritvorenog zbog poruka o Vučiću
Foto: Privatna arhiva, Filip Plavčić

dobro došli u srbiju!

MILORAD UMRO U ZATVORU JER "SUD NIJE IMAO PARE ZA VEŠTAKA": Novi detalji o smrti čoveka pritvorenog zbog poruka o Vučiću

U razgovoru za Espreso advokat Dimović otkrio nam je nove detalje koji su pratili ovaj slučaj

Objavljeno: 16:05h

Advokat Feđa Dimović saopštio je da je u specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu pod sumnjivim okolnostima umro njegov branjenik Milorad Nikolić (45) iz Crvenke.

Nikolić je krajem prošle godine uhapšen i optužen da je ugrozio bezbednosti tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića zato što je tokom novembra i decembra 2016. slao preteće SMS poruke na mobilni telefon svog poznanika Danka Batanića.

foto: Kurir / Privatna arhiva

Posle poruka protiv Vučića, strpali su ga u zatvorsku ludnicu, a ON JE DANAS PREMINUO POD SUMNJIVIM OKOLNOSTIMA! (FOTO)

U razgovoru za Espreso otkrio nam je nove detalje koji su pratili ovaj slučaj, i koje, kako kaže, nije doživeo u svojoj advokatskoj karijeri.

- Kontrolno veštačenje koje očekujemo da bude urađeno ovih dana odugovlačeno je mesecima. Danas ćemo uputiti zahtev sudu u Vrbasu da se ono uradi do kraja jer upravo zbog tog veštačenja je on sve vreme bio u pritvoru. Razlozi su bili potpuno čudni i u mojoj karijeri se nisam sreo sa takvim razlozima. Prvo je rečeno da sud nema para da plati veštake, a onda je traženo da se veštaci pismeno izjasne da neće veštačiti dok im se ne uplate sredstva - kaže naš sagovornik.

Naredba za ovo veštačenje izdata je u februaru 2017. godine, napominje on. U međuvremenu, Nikolić je preminuo u pritvoru, a ovo veštanje dakle nije obavljeno.

- Sve vreme je to bio razlog za produženje pritvora iako su imali preporuku veštaka iz Specijalne bolnice koji su uradili prvi nalaz, koji su došli na glavni pretres i predložili da se mera lečenja u zatvorenoj ustanovi zameni merom lečenja na slobodi, jer se stanje pacijenata poboljšalo - kaže Dimović.

Kada je poslednji put kontaktirao sa klijentom, bio je pod teškom dozom lekova, koje, kako tvrdi, najverovatnije nisu odgovarali njegovom stanju.

Milorad se bojao da neće izaći iz pritvora, iz specijalne bolnice, bio je razočaran u ceo sistem. Ipak kako je Dimović želeo da ubrza ovo veštačenje, javljala se nada da će Nikolić izaći iz pritvora.

Nažalost, ovo se nije obistinilo. Juče je sestra krenula da ga poseti, a sačekala je vest o njegovoj smrti.

foto: Kurir / Privatna arhiva

Porodica ce obratila i Zaštitniku građana da se uključi u istragu pod kojim okolnostima je Nikolić preminuo. Posle istražnih koraka koje će obaviti, odlučiće se za naredne korake, rekao nam je advokat Dimović.

(Espreso.co.rs / A.Krunić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.