SRPSKI, AMERIČKI, BRITANSKI VOJNICI NA JEDNOM MESTU: Počeo "Platinasti vuk"
Foto: Ministarstvo odbrane

udruženi

SRPSKI, AMERIČKI, BRITANSKI VOJNICI NA JEDNOM MESTU: Počeo "Platinasti vuk"

Vežbu je otvorio pukovnik Slobodan Stopa, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske, ujedno oficir za planiranje vežbe

Objavljeno:

Svečanom ceremonijom otvaranja, danas je u bazi „Jug“ počela međunarodna vežba „Platinasti vuk 17“, koja će biti realizovana u periodu od 12 do 23. juna.

Na vežbi će učestvovati oko 450 oficira, podoficira i vojnika oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

Vežbu je otvorio pukovnik Slobodan Stopa, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske, ujedno oficir za planiranje vežbe.

Pukovnik Stopa pozdravio je sve učesnike vežbe i poželeo prijatan boravak na bazi „Jug“ i poligonu „Borovac“ i uspešno izvođenje vežbe u naredne dve nedelje.

foto: Ministarstvo odbrane

- Kao domaćini, potrudićemo se da vam, kroz posetu značajnim istorijskim spomenicima i Spomen sobi Četvrte brigade Kopnene vojske, predstavimo Vojsku Srbije i Republiku Srbiju – rekao je pukovnik Stopa i poručio da se ova vežba izvodi u multinacionalnom okruženju, što je odlična prilika za sticanje i razmenu novih iskustava pripadnika vojski partnerskih zemalja. U vežbi koja će se izvoditi po temama „Taktike, tehnike i procedure u multinacionalnim operacijama - neubojito oružje“ i taktička vežba „Operacija očuvanja mira“, pripadnici vojski zemalja učesnica uvežbavaće se u upotrebi nesmrtonosnog oružja, procedurama prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama i radnjama i postupcima u međunarodnom okruženju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.