Kragujevčanka je prodavala venčanicu na internetu: OSTALA JE BEZ NJE I BEZ 300 EVRA!
Foto: Fonet/AP

žrtva internet prevARE

Kragujevčanka je prodavala venčanicu na internetu: OSTALA JE BEZ NJE I BEZ 300 EVRA!

Jovana Ž. (34) iz Kragujevca odlučila je da proda svoju venčanicu preko interneta posle venčanja, ali je ostala i bez nje i bez novca

Objavljeno:

- Postavila sam oglas da prodajem venčanicu na jednom poznatom sajtu za kupovinu i prodaju, kao i cenu, opis i nekoliko slika. Već sutradan mi je stigla poruka na engleskom jeziku u kojoj je bila i imejl adresa zainteresovane osobe, izvesne "Madam Titi". Pitala je da li je venčanica još dostupna, napisala da joj je hitno potrebna i da je kontaktiram. Uspostavile smo vezu i tada je počela moja drama - priča Jovana Ž. za "Blic".

Verujući u poštenje, naivna mlada je poslala venčanicu na adresu u Nemačkoj - "Neugersdorf, Haupstrasse 20, Samuel Kate". Dogovorena je i cena od 300 evra, a Jovana je poslala broj svog računa.

Jovana nije dobila ni dinar, a još su joj tražili da vrati navodni višak uplate od 215 evra!

OPASNA TELEFONSKA PREVARA! Ako nasednete, može vas ozbiljno koštati! Evo šta treba da uradite kako biste se zaštitili!

Istog dana stigao mi je mejl iz njene banke sa potvrdom navodnog transfera, ali da bi obe strane bile sigurne, procedura je takva da i ja moram da pošaljem potvrdu da sam poslala venčanicu. Sve sam prosledila u subotu 27. maja, i na imejl kupca i na imejl banke... Madam Titi mi je rekla da će me njena banka kontaktirati u ponedeljak jer je vikend.

foto: Reuters

- U ponedeljak ujutru banka mi je poslala imejl u kom su tražili još neke podatke: šta sam poslala, za koliko dana stiže paket, da li je novo ili nošeno, moj broj telefona, koliko imam godina... Poslala sam i te podatke, priča Jovana i nastavlja:

- U utorak po podne i banka i kupac mi šalju poruku da je došlo do greške i da je na moj račun prosleđeno 215 evra više od dogovorene cifre i mole me da "Vestern junionom" uplatim novac njenoj rođaki u Kanadi!!! A ja nisam dobila ništa. Osetila sam prevaru, ali kasno. Otišla sam u poštu da stopiram paket, ali je on već stigao u Nemačku, a to je jedina zemlja koja ne vraća pakete.

DOBILA JE RAČUN OD 23.000 JER JE ODGOVORILA NA SMS: Nova prevara kruži Srbijom, ne nasedajte!

Madam se uljudno zahvalila

Internet prevaranti ne prezaju ni od policije, pa se, i pored upozorenja da će biti prijavljena, Madam Titi nije uplašila.

- Nakon dva dana, već pomirena s tim da neću dobiti ni novac ni venčanicu, poslala sam joj poruku. Pitala sam je, da to bude ironično, da li joj je stigla venčanica, da li joj se dopada i da li je zadovoljna. Ona je meni odgovorila da je stigla, da je ona srećna i zadovoljna, zahvalila se i rekla doviđenja. Prijavila sam je, pa se nadam da ćemo se videti još - priča rezignirana mlada.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.