LJUDI, OBRATITE PAŽNJU, PEDOFIL HARA SRBIJOM: Na Fejsu se predstavlja kao MODNA UREDNICA i traži slike devojčicama!
Foto: Profimedia/Ilustracija

JEZIVO!

LJUDI, OBRATITE PAŽNJU, PEDOFIL HARA SRBIJOM: Na Fejsu se predstavlja kao MODNA UREDNICA i traži slike devojčicama!

Kako bi pojačala utisak "Dijana Simić" je Fejsbuk prijateljima sa kojima je uspostavljala kontakt slala fotografije "svog sina od pet godina"

Objavljeno:

Ukoliko ste vi ili vaše dete dobili poruku sa Fejsbuk profila izvesne "Dijane Simić", koja se predstavlja kao urednica modnih časopisa, doktorka ili profesorka biologije, odmah obavestite policiju zbog sumnje da se iza krije osoba koja profil koristi za internet pedofiliju.

-"Dijana Simić" je navodno iz Srbije ali boravi u Francuskoj, i od osoba sa kojima stupa u kontakt traži da joj šalju fotografije dece, uglavnom devojčica za koje je spremna da plati čak i 8.000 evra - kaže Anita Papa iz hrvatskog udruženja "Lavice" - zaštita i pomoć žrtvama pedofila.

Upravo je ovo udruženje prvo i otkrilo poruke koja dotična Dijana šalje korisnicima Fejsbuka.

foto: Stock

- Najviše prijava smo upravo i imali iz Srbije, ali javljale su se i majke iz Hrvatske i BiH. "Dijana" se svima predstavljala kao urednica modnih časopisa, profesorka biologije, žena koja ima sina od pet godina i koji je navodno slučajno i poslao zahtev za prijateljstvo. Onda je započinjala komunikaciju i tražila da joj pošalju slike svoje dece, koje će navodno objaviti u časopisima, obećavajući novčanu naknadu. Devojci od 22 godine ponudila je novac da joj pošalje nekoliko svojih fotografija, ali "u stilu male devočice". Od druge je tražila da "ako ima neku malu devojčicu, da je slika" i za 50 takvih fotografija ponudila 8.000 evra - kaže Anita.

Kako bi pojačala utisak "Dijana Simić" je fejsbuk prijateljima sa kojima je uspostavljala kontakt slala fotografije "svog sina od pet godina".

Udruženju "Lavice" je znak za uzbunu bilo to što im se javilo nekoliko osoba, koje su iste poruke, od iste osobe, i sa slikom istog dečaka, kojeg je prestavljala kao sina, dobile i pre dve, tri godine.

- Tada je "Dijana Simić" u kontakt sa ljudima stupala preko grupe "Mama mami pomaže". I tada se isto predstavljala, pokazivala sliku svog sina, i tražila da joj šalju fotografije svojih devojčica, naravno uz novčanu nadoknadu - kaže Anita.

foto: Shutterstock

Sporni profil "Dijane Simić" je uklonjen u nedelju, nakon što je nekoliko osoba, koje su dobile ponudu da za novac fotografišu svoje dete, sve prijavili "Fejbuku".

- Mi smo apelovali na sve koji su dobili ove poruke, da ih iskopiraju i slučaj prijave policiji, kako bi se dotičnoj "Dijani Simić" ušlo u trag i otkrilo ko je i sa kojim namarema šalje ovakve poruke. Međutim, neko je, uprkos našem apelu, u nedelju sve prijavio Fejsbuku, koji je odmah uklonio sporni profil - kaže Anita.

KAKO ĆEŠ DA VRIŠTIŠ I RAŠIRIŠ NOGE: Uhapšen pedofil iz Ivanjice koji je devojčici (12) slao jezive poruke!

Ona kaže i da su članovi udruženja "Lavice" slične poruke, u kojima im je nuđen novac za fotografije dece, slat i sa FB profila pod imenima: "Ana Nikolić", "Tijana Minić"...

- Poruke sa FB profila Dijane Simić smo "skrinšotovali" i pozvali policiju, pa ćemo videti da li će se, posle ukidanja profila, moći da toj osobi uđu u trag - kaže Anita.

U srpskoj policiji kažu da za sada nisu imali prijave protiv "Dijane Simić".

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.