OGLASILA SE OPŠTINA ZEMUN:  Verski objekat srušen, radovi nastavljani uprkos rešenjima!  (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

nakon rušenje...

OGLASILA SE OPŠTINA ZEMUN: Verski objekat srušen, radovi nastavljani uprkos rešenjima! (FOTO)

U Zemun Polju je, tokom noći, srušen nelegalno izgrađeni verski objekat koji je podigla Islamska zajednica

Objavljeno:

Kako je Espreso.co.rs već pisao, rušenje je počelo između 3:00 i 4:00 sata posle ponoći.

Jake policijske snage i Žandarmerija su blokirale naselje. Policajci su bili raspoređeni u tri prstena bezbednosti oko naselja.

Akcija rušenja je trajala oko 2 sata, a ispred srušenog objekta već se okupljaju vernici i predstavnici Islamske zajednice.

Na ovom objektu, inače, sporni su sprat i potkrovlje. Pošto su radovi počeli bez dozvole, 2014. godine, radovi su više puta zaustavljani, ali su i nastavljani bez dozvole.

Uklanjanje ovog objekta u Zemun Polju bilo je planirano za juče, ali se od toga odustalo jer se okupio veliki broj građana koji su sprečili rušenje.

foto: Filip Plavčić

Beogradska opština Zemun potvrdila je danas da je u toku noći srušen bespravno podignuti objekat Islamske zajednice Srbije u naselju Zemun Polje, u toj opštini.

SRUŠEN MOLITVENI DOM U ZEMUN POLJU: Ljudima isključili struju dok su rušili u 3 ujutru, mogli su samo da gledaju! (UŽIVO)

Kako se navodi u saopštenju, reč je o objektu na kojem su radovi obavljani bez dozvole i nakon što je građevinska inspekcija opštine Zemun više puta zatvarala gradilište i podnosila krivične prijave.

- Uprkos svemu, radovi su nastavljeni. Kako je građevinska inspekcija na osnovu zakona donela Rešenje o uklanjanju nelegalnog objekta i Zaključak o dozvoli izvršenja tog rešenja i to dostavila investitoru, koji je nastavio sa izvođenjem bespravnih radova, izvršeno je rušenje bespravno započetog objekta 26. maja u jutarnjim časovima - navodi se u saopštenju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.