ODRŽANA DEBATA O OPSTANKU TEORIJE EVOLUCIJE: O peticiji protiv Darvina raspravljali su nekompetentni ljudi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Pixabay

tribina

ODRŽANA DEBATA O OPSTANKU TEORIJE EVOLUCIJE: O peticiji protiv Darvina raspravljali su nekompetentni ljudi! (FOTO) (VIDEO)

Večeras je u 19:30 na Hemijskom fakultetu u Beogradu održana tribina pod nazivom "Borba za opstanak Čarlsa Darvina"

Objavljeno:

Moderator je na samom početku, pre predstavljanja gostiju, ukazao na to da da tribina nije politički skup niti protest, već program koji postoji već četiri godine i održava se u organizaciji CPN-a.

Ipak, on je ukazao na to da se ovaj događaj dešava u "čudnim" okolnostima, kako zbog problema prostora za organizaciju programa, tako i zbog peticije koja se pojavila pre mesec dana, koja je izazvala žestoku javnu debatu.

U okviru predavanja o teoroiji evolucije, prisutni su imali priliku da pogledaju kratak BBC video koji ilustruje fascinantnost biologije kao nauke.

Dr Aleksej Tarasjev je na početku rekao:

"Hvala organizatoru na pozivu i svima vama što ste došli, a ja mislim da malu zahvalnost dugujemo i SKC-u, jer ništa ne napravi takvu reklamu, kao pokušaj da se nešto ne dozvoli".

On je ukazao i na to da se u našim medijima može videti veliki broj pseudonaučnika, nazvavši to "dvonedeljnim festivalom pseudonauke". Ti ljudi nisu kompetentni za teme o kojima govore, smatrajući da vođenje bilo kakve debate sa njima nema mnogo smisla.

U savremenoj biologiji evolucija znači tri stvari:

1. proces; 2. teorija (Čarls Darvin je ponudio mehanizmre za objašnjenje) i 3. evoluciona istorija (filogenija).

Učesnici tribine su se osvrnuli i na emisiju "Da Možda Ne" čija tema je bila peticija za reviziju izučavanja Darvinove teorije evolucije. Naročito na izlaganje Muamera Zukorlića koji je predsednik Odbora za obrazovanjeu nauku Skupštine Srbije, a žesto je napadao nešto što ne može razume.

foto: Printscreen Youtube

DODELJENE STIPENDIJE DR. ZORAN ĐINĐIĆ: Najuspešniji studenti iz Srbije odlaze na praksu u Nemačku (FOTO)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.