Ministar Lončar došao da brani "Dragišu Mišovića", a demonstranti vikali i vređali ga! (VIDEO)
Foto: Espreso

prozivka!

Ministar Lončar došao da brani "Dragišu Mišovića", a demonstranti vikali i vređali ga! (VIDEO)

Okupljeni ispred bolnice "Dragiša Mišović" koji su došli da spreče plendibu imovine ove bolnice burno su reagovali na dolazak ministra zdravlja, Zlatibora Lončara

Objavljeno: 13:19h

Jutros je sprečena plendiba imovine bolnice "Dragiša Mišović" na Dedinju, koja bi, zasigurno značila i zatvaranje ove bolnice.

Pored radnika bolnice i građana, da podrži celu akciju došao je i ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, ali je deo građana burno reagovao na njegov dolazak.

NAROD BRANI "DRAGIŠU MIŠOVIĆA": Protest ispred bolnice zbog najavljene plenidbe imovine! (VIDEO)

Dok je ministar Lončar davao izjavu, neki od demonstranata su mu vikali "lopove", "zemunski klan" i pevali "nećeš da nam prodaš bolnice, Lončare".

Pogledajte:

Ministar je ušao u oštru polemiku sa novinarima:

- Šta je trebalo, da vršimo pritisak na sud? Bitno je bilo da se ovo desi, da bi pale maske. Ono što je najvažnije, bolnica će nastaviti sa radom, neće biti zaplene. Proces koji se dosada dešavao imao je dosta nelogičnosti, zato je ovo bilo potrebno - rekao je ministar.

- Tražite stalno da se mešamo u pravosuđe, a to nećemo raditi - kazao je Lončar novinarima.

Ministar je inače kazao da podrška ministarstva zdravlja oduvek postoji, da će bolnica nastaviti sa radom i da neće biti zaplene, a potom je otišao na sastanak sa direktorom ove bolnice, Radisavom Šćepanovićem, povodom situacije u kojoj se ova ustanova našla.

Podsetimo, ovaj KBC, u kojem se godišnje obavi 14.000 operacija i porodi 2.500 žena, upao je u dug od 1,1 miliona evra, prema pravosnažnoj presudi, i to Simonidi Tanasijević, bivšoj vlasnici placa od 12 ari u Kronštatskoj ulici u Beogradu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.