serviranje
Nutricionistkinja otkrila da li se hrana u vrtićima i dalje servira u limenim posudama i kako se deca hrane leti
Grad Beograd ima 17 predškolskih ustanova, sa 314 objekata, a svaki objekat ima svoju kuhinju u kojoj se pripremaju obroci za naše mališane
Na koji način se priprema i servira hrana sada u vrtićima, istraživali su u „150 minuta“.
"Što se tiče pripreme hrane u letnjim mesecima, kada postoji rizik od visokih temperatura, rizik svodimo na minimum. Od nabavke namirnica, termičke pripreme i kasnije distribucije hrane – sve je to strogo kontrolisano", ističe nutricionistkinja Jasmina Medenica i dodaje da se posebno i oprezno čuvaju i pripremaju mlečne namirnice.
Hrana se i dalje servira u limenim tanjirima, a piće u limenim šoljama, a zašto je to tako, objasnila je nutricionista u nastavku:
- Limene posude se i dalje koriste i peru se na visokim temperaturama, tako da je prioritet da one budu čiste i one su zdravsteveno bezbedne, ali u perspektivi bi bilo lepo i da se koriste drugi materijali za posuđe i mi se nadamo tome.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!