LETUJTE NA PLANINI! Direktor TO ZLATIBOR Vladimir Živanović otkriva planove za letnju sezonu! (VIDEO)
Foto: prtsc/espreso

pregršt ponuda!

LETUJTE NA PLANINI! Direktor TO ZLATIBOR Vladimir Živanović otkriva planove za letnju sezonu! (VIDEO)

Turistička organizacija Zlatibora za letnju sezonu ima u planu mnogobrojne sadržaje

Objavljeno:

Letnja turistička sezona na Zlatiboru uskoro počinje, a Turistička organizacija Zlatibor ima u planu mnogobrojne sadržaje. Direktor TO Zlatibora Vladimir Živanović, za Espreso kaže da su skoro izašli iz zimske turističke sezone, da je razlika između letnje i zimske mala, a da ih u ovom periodu očekuju mnoge promocije i letnje turističke ponude.

- Planiramo nastupe na nekoliko sajmova, prezentacije u nekoliko gradova. Te prezentacije će se održati pretežno u nekoliko gradova u Srbiji, ali poseban akcenat planiramo da damo i u zemljama u okruženju. Što se tiče strukture gostiju koji posećuju Zlatibor, 79 odsto su državljani Srbije, 30 odsto stranci, i to iz Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Rumunije. To će biti naša tržišta, promocije za ovu letnju turističku sezonu, a prezentacijama po tim zemljama i gradovima imamo želju da upoznamo turiste sa svim sadržajima koje Zlatibor nudi, sa cenama i sa svim aktivnostima koje goste očekuju u letnjoj turističkoj sezoni - rekao je Živanović.

Što se tiče Stopića pećine, šta se tu konkretno radilo?

- Stopića pećina je spomenik prirode koja je data na upravljanje TO Zlatibor, i ona svake godine ulaže značajna finansijska sredstva u cilju opremanja uređenja i nadgradnje postojeće infrastrukture u samoj pećini. Pećina beleži rekordnu posetu. Početkom ove godine, evo konkretno za prvomajske praznike, pećinu je posetilo nekoliko stotina posetilaca, što su zaista rekordi. Odziv i interesovanje turista za tu pećinu je dosta visok, pećina nije kompletno istražena, ni urađena kompletno za turiste, zbog problema prirodnih koji su unutar same pećine, ali je fascinantna i prepoznatljiva po bigrenim kadama, koje su simbol Stopića pećine. TO Zlatibor je uradila kompletnu led rasvetu, još nekoliko pešačkih staza unutar pećine, i platformu iznad tih bigrenih kada, tako da turisti sada imaju drugačiji pogled na tu pećinu. Inače, ona je u sklopu svih lokaliteta koji se nude u okolini Zlatibora, samo jedan od sadržaja koji se nude.

foto: prtsc/espreso

Šta najviše turisti žele da obiđu kada dođu na Zlatibor?

- Zlatibor od drugih destinacija razlikuje bogatstvo sadržaja. Nudimo im više od sedam jednodnevnih izleta, koji su do destinacija u okolini Zlatibora nekih 20 do 40 kilometara, koje naši gosti mogu da posete i obiđu. Tu je i Andrić grad i Višegrad, Šargansku osmicu, vodopad, Sirogojno, ski centar Tornik, Nacionalni park Tara, prirodni rezervat Uvac, spektar tih jednodnevnih izleta je širok, i to je ono što nas razlikuje od ostalih destinacija. Gost koji dođe na Zlatibor može da uživa u sedam jednodnevnih izleta, sedam dana može da provede van, a ako ne želi da putuje, očekuje ga veliki broj sadržaja, svi hoteli su opremljeni, imaju velnes i spa sadržaj, otvorene i zatvorene bazene, pešačke i biciklističke staze, više od 80 kilometara pešačkih staza i 60 kilometara biciklističkih, vidikovce, lokalitete. Za letnju sezonu će biti otvoren Dino park, najveći u ovom delu.

Bonus video:

(M. R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.