EMOTIVNI ISPRAĆAJ U PENZIJU RASPLAKAO OMILJENU NASTAVNICU! Učenici iz Užica joj priredili PRAVO IZNENAĐENJE (VIDEO)
Nastavnica istorija u suzama, Foto: Printscreen/Facebook/Užice oglasna tabla

dirljiv snimak

EMOTIVNI ISPRAĆAJ U PENZIJU RASPLAKAO OMILJENU NASTAVNICU! Učenici iz Užica joj priredili PRAVO IZNENAĐENJE (VIDEO)

Vesna Lijeskić iz Užica posle pune četiri decenije rada u Osnovnoj školi "Dušan Jerković" održala je prethodne sedmice svoj poslednji čas

Objavljeno:

Istorija je učiteljica života. Mnogo puta izgovorena latinska izreka, nekako je prethodne sedmice u Užicu u Osnovnoj školi "Dušan Jerković" dobila pun smisao. Posle četiri pune decenije, nastavnica istorije, Vesna Lijeskić održala je svoj poslednji čas pred đacima.

Ali bio je to potpuno drugačiji čas, ni nalik onima koje je držala mnogim generacijama, učeći ih ne samo o vremenima počevši od praistorije, preko Stare Grčke i Rima, Srednjeg veka, pa do novog doba, već i o životu i važnim lekcijama.

Apsolutno se sa pravom stoga može reći da je Vesna Lijeskić bila i "učiteljica života", baš onako kako se nazivao predmet koji je predavala. To će vam potvrditi svaki đak koji je prošao kroz njenu učionicu, bilo sadašnji, bilo bivši.

Đaci joj priredili ispraćaj u penziju koji će zauvek zapamtiti

Prethodnog petka, čitava Osnovna škola "Dušan Jerković" iskupila se da zajedno napravi veliki "špalir" i iznenađenje za nastavnicu Vesnu.

Već na ulasku u učionicu u njenim očima su se mogle videti suze, a emocije su je tek preplavile onog momenta kada je kročila u hodnik i videla na stotine sadašnjih, bivših đaka, njenih kolega nastavnika kako joj aplaudiraju na putu do školskog dvorišta.

Tamo su je sačekali cveće i pokloni, trubači, kao i mala bina na kojoj su đaci imali da joj pošalju posebne poruke ljubavi i zahvalnosti za sve što je za njih uradila. Među đacima je od milošte bila poznata pod nadimkom "Palčica".

Đake svakodnevno spremala za takmičenja, kuvala im i ručak u svom stanu

Koliko je marljivo Vesna radila svoj posao govori i činjenica da je svakog đaka koji je istoriju voleo i za nju se zanimao uvek dočekivala sa otvorenim rukama i vratima svog stana.

Generacije su prošle kroz sobu u kojoj su se svi spremali za velika takmičenja, više puta prelazile najvažnije istorijske činjenice, radili zadaci...

Ali se istovremeno i smejalo, zabavljalo i vreme je prolazilo tako brzo da je Vesna često svoje đake služila i kolačima, pa i ručkom.

To je jednostavno bila čista ljubav. A ona je na kraju sasvim zasluženo i uzvraćena prošle sedmice. I baš to su slike koje treba češće da gledamo u školama u Srbiji.

Bonus video:

01:26

OSNOVNA ŠKOLA U SUBOTICI ZABRANILA TELEFONA! Direktor: Podržali nas roditelji! Učenici u procvatu: Više se druže, popravili ocene

(Espreso / 24sedam / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.