ARAPI SE LEČE U SRBIJI? Lončar najavljuje do kraja godine prve pacijente iz Emirata u srpskim banjama!
Foto: Zorana Jevtić

neverovatno!

ARAPI SE LEČE U SRBIJI? Lončar najavljuje do kraja godine prve pacijente iz Emirata u srpskim banjama!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je realno očekivati da do kraja godine na rehabilitaciju u banje u Srbiji počnu da dolaze prvi pacijenti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE)
Objavljeno:

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je realno očekivati da do kraja godine na rehabilitaciju u banje u Srbiji počnu da dolaze prvi pacijenti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

- Moram da vam kažem da je njihov godišnji fond za upućivanje pacijenata na rehabilitaciju 50 miliona dolara. Oni idu u češke banje, slovačke, madjarske… Dogovorili smo se, pošto su njihovi predstavnici bili ovde i pogledali te banje. Zadovoljni su time šta se radi kod nas - rekao je Lončar novinarima u Beogradu nakon sastanka sa delegacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata.

foto: Fonetap

Pacijenti iz UEA već su boravili u banji Koviljači, Vrnjačkoj banji i Selters banji kod Mladenovca. Lončar je rekao da se „već ulazi u proceduru“ i da će u Srbiji biti otvorena kancelarija koja će biti na usluzi pacijentima iz UAE.

- Prvo što žele da urade i na čemu su insistirali je da imaju svoju kancelariju, kao što imaju u Berlinu. Žele da kada njihov pacijent dodje ovde ima ko da mu pomogne oko prevoda, prevoza do banje, da ih neko sačeka. Žele kompletnu organizaciju. Koliko budemo brzi u formiranju te kancelarije od toga zavisi kada će doći prvi pacijenti - kazao je on.

Lončar je rekao da je realno da do kraja godine stignu prvi pacijenti iz UEA.

On je rekao da misli da srpske banje mogu da budu konkurentne i po ceni i kvalitetu usluga.

foto: Slobodan Miljević

Lončar je naveo i da je na sastanku bilo reči i o ulaganju u zdravstvo Srbije.

- Žele da budu partneri sa državom da izgrade nove bolnice, nove kapacitete vezano i za banje… - kazao je on.

Zamenik ministra zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamad Salim Al Olama rekao je da će se raditi na tome da pacijenti iz UAE dolaze u Srbiju jer je u srpskim banjama prisutan visoki standard usluga.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.