SRBI ČUPALI KOSU ZBOG CENA LEŽALJKI U GRČKOJ: Iz dana u dan poskupljuju, prvi red košta OVOLIKO (FOTO)
Ležaljke, Foto: Andrew Matthews PA via AP

turizam

SRBI ČUPALI KOSU ZBOG CENA LEŽALJKI U GRČKOJ: Iz dana u dan poskupljuju, prvi red košta OVOLIKO (FOTO)

Dve su stvari koje će kod turista sa Balkana uvek biti u žiži interesovanja - paradajz turizam i cene ležaljki.

Objavljeno:

Dve su stvari koje će kod turista sa Balkana uvek biti u žiži interesovanja - paradajz turizam i cene ležaljki. A ovo drugo, ako je verovati Srbima koji su trenutno na letovanju u Grčkoj raste iz dana u dan.

Slobodan iz Beograda objavio je unutar Fejsbuk grupe "Live from Greece" koja okuplja ljubitelje Grčke, da, kako kaže, nije korektno da ležaljke na plaži u Trani Ammoudau na Sitoniji iz dana u dan poskupljuju. A slično se dešava i sa cenama po restoranima i kafićima.

"Kako se ulazi sve više u sezonu, sve skuplje. Baš i nije korektno, ali ko voli nek izvoli. Ležaljke prvi red 30 evra, do četvrtog 20 evra, ostalo besplatno i to sve plus piće čije su cene još uvek iste - od 4 evra pa naviše", napisao je on.

Kako je ispod njegove objave jedan član grupe napisao, vreme je događaje i cene delimo kao "pre i posle korone". Te ga cene ipak nisu iznenadile.

"Prošle godine krajem jula prvi redovi su bili 70-80 evra sa uključenom konzumacijom. Ne čudi, u vreme pre korone bilo je sve mnogo jeftinije i to je tako", napisao je on.

Objava na fejsbuku o ležaljkama
Objava na fejsbuku o ležaljkamafoto: Printscreen/Facebook

"Je l' ovo neka zaje*ancija?"

Ipak, sa njim se nije složio drugi član, koga su cene ipak malo iznenadile.

"Je l' ovo neka zaje*ancija? Pa 2022. tu sam plaćao 10 evra ležaljke i to posle 20. juna!", pitao se on.

Bilo je i onih koji su jednostavno napisali da svaki turista ima izbor i da ne mora plaćati ono što mu se ne sviđa.

"Ta plaža je ogromna i imate mesta za svoje suncobrane i ležaljke koliko hoćete, ima i jedna trafika na plaži koja ima sve a nije skupa tako da ima izbora", "Dušek 15 evra i traje bar tri godine a mekan, udoban, može se sa njim i u vodu i na plažu i milina. Ne znam zašto stalna polemika oko cene. Ja lično ne bih platila ni dva evra ležaljku a neko je plaća 50 evra a opet dobro i meni i njima", glasili su njihovi komentari.

"Uzeli smo kredit i od danas samo prvi red"

Naravno gde je rasprava o ležaljkama tu je i pokoji duhoviti komentar.

"Zamisli sad kako se raste kao kvasac kad iz prvog reda onako baciš pogled na zadnje", "Hm, nikad ne bih uzeo ležaljku u drugom redu... A ove iza ne bih ni da mi plate. Pa da me neko gleda sa prezirom ili još gore sa sažaljenjem. Uzeli smo žena i ja kredit i od danas samo prvi red", našalili su se neki.

Bonus video:

01:18

STARATELJKA KOJA JE OTIŠLA NA MORE IMALA JE JEDNU OBAVEZU Ivanović o slučaju iz Bečeja: Morala da prijavi kome poverava dete

(Espreso/Blic/Gordana Vuksanović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.