SRPKINJA ZAVRŠILA U BOLNICI, PA DOBILA OTKAZ PREKO INSTAGRAMA: Srbe je ostavilo bez teksta ono što je usledilo
Bolnica, ilustracija, Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

POSAO

SRPKINJA ZAVRŠILA U BOLNICI, PA DOBILA OTKAZ PREKO INSTAGRAMA: Srbe je ostavilo bez teksta ono što je usledilo

Tek ono što joj se posle desilo je zgrozilo ljude

Objavljeno: 10:49h

Bizarna situacija koja je zadesila jednu devojku iz Srbije, onda kada je zbog ležanja u bolnici i nemogućnosti da ide na posao bez ikakve najave i preko Instagrama dobila otkaz, šokirala je mnoge ljude na mrežama. Posebno kada su čuli dalji tok priče.

Momak Srpkinje koja je navodno dobila nenajavljen otkaz obratio se srpskom delu Redita zbog komplikovan situacije u kojoj se njegova devojka našla, te pitao druge šta im je dalje pametno činiti. Kako je objasnio, iako je devojka imala ugovor na šest meseci, to firmu nije sprečilo da joj da otkaz bez najave i poštovanja ugovora.

"Devojci je pre neki dan leglo 60.000, od bivše firme gde je dobila otkaz jer nije mogla biti na poslu par nedelja jer je imala urtikariju, neku alergijsku reakciju preko celog tela i ležala je u bolnici nedelju dana.

Otkaz je dobila bez najave a ništa nije ni potpisala, samo joj je javljeno preko Instagram poruke da više ne radi tamo. Novac koji joj je legao na račun je nažalost potrošen jer je mislila da je to neka vrsta otpremnine jer joj nisu dali nikakav otkazni rok pred otkaz, a bila je pod ugovorom. Nije u situaciji da taj novac vrati a nisam ni ja u situaciji da joj puno pomognem, pokušali smo da se dogovorimo da se plaća na rate ali nisu se složili i rekli su joj ili će platiti u roku od 24 sata ili će je prijaviti policiji. Šta da radimo?", pitao se momak te dodao da joj je za bolovanje "šefica rekla da je ne zanima i da više tamo ne radi".

"Ako nije potpisala ništa, otkaz nije ni dobila"

U ovom problemu na relaciji firma- radnik, svi su stali na stranu radnika, tj. devojke.

"Molim, dobila otkaz preko Instagram poruke i sada se nešto žale? Neka obračunska služba/blagajnik snosi posledice. Nije on na silu uzela stoga oni ne mogu da određuju uslove kako se novac vraća, ako uopšte i treba", "Eto pravde, ne mogu joj bre ništa", "Kakav se to otkaz dobija putem Instagram poruke? Ako nije dobila papir koji je potpisala, otkaz nije dobila", pisali su oni.

"Zaradu je pošteno primila"

Pošto je pitanje postavio u odeljku pravni saveti, javio se i jedan advokat te objasnio kako je najbolje postupiti sa pravne tačke.

"Ne može imati nikakvih pravnih problema jer se otkaz ne daje preko Instagram poruke već poslodavac mora da sprovede postupak koji je propisan Zakonom u radu i da na kraju donese rešenje kojim se njoj otkazuje taj ugovor o radu, na koje tvoja devojka ima pravo da podnese tužbu sudu. To rešenje devojka mora lično da primi. Tih 60.000 je zarada koju je pošteno primila s obzirom da sa njene strane ona je i dalje u radnom odnosu. Izostavio si dosta detalja, a svakako je najbolje da što pre odete kod advokata. Inače devojka neka se slobodno u ponedeljak pojavi na poslu pa nek je vrate kući, još bolje po nju, a taj period koliko nije bila na poslu nek obavezno pokrije bolovanjem od lekara. Tu poruku gde poslodavac kaže da ga ne zanima bolovanje takođe skrinšotujte, to se sve može koristiti kao dokaz pred sudom", posavetovao ga je jedan advokat.

Bonus video:

00:31

JA KAO DIREKTOR NE MOGU DATI OTKAZ AKO NEKO ZLOUPOTREBI BOLOVANJE Stojanović: Više nema priče za one koji su to radili

(Espreso/Blic/Gordana Vuksanović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.