"NEMA NIKAKVE EPIDEMIJE RAKA ZBOG NATO BOMBARDOVANJA": Radovanović otkrio zašto su Srbi toliko umiru od KANCERA
Zoran Radovanović, Foto: Printscreen/Youtube/TVHAPPY

OBJASNIO

"NEMA NIKAKVE EPIDEMIJE RAKA ZBOG NATO BOMBARDOVANJA": Radovanović otkrio zašto su Srbi toliko umiru od KANCERA

Radovanović je ukazao da je Grujičić na konferenciji u ponedeljak ukazala da je „Statistička analiza malignih bolesti za period od 1999. do 2018, pokazala značajan rast malignih bolesti u Srbiji svake godine“

Objavljeno:

Epidemiolog Zoran Radovanović je u autorskom tekstu za dnevni list "Danas", reagujući na navode profesorke Danice Grujičić na konferenciji o posledicama NATO bombardovanja, istakao da "epidemije raka nema".

Radovanović je ukazao da je Grujičić na konferenciji u ponedeljak ukazala da je „Statistička analiza malignih bolesti za period od 1999. do 2018, pokazala značajan rast malignih bolesti u Srbiji svake godine“.

On je istakao da je u potrazi za uzrocima važnije posmatrati obolevanje, a ne umiranje i da „po broju obolelih od raka u Evropi mi smo na neupadljivom mestu, negde blizu sredine“.

„Dakle, ništa neobično, a činjenica da smo u evropskom vrhu po umiranju ukazuje, kao što je laicima poznato, samo na dve stvari – kasno se javljamo lekaru i loše smo lečeni“, istakao je Radovanović u autorskom tekstu za „Danas“.

On je dodao i da su podaci koje je Grujičić iznela netačni, te da 1999. godine od raka nije umrlo 12.000, već oko 17.000 ljudi, 2018. nije 15.000, već oko 21.600, a 2021. broj iznosi oko 20.000, te da je razlika između 1999. i 2021. godine „samo 15 odsto“, istakao je Radovanović.

Bonus video:

02:14

EKONOMSKI UDARAC: Moskva prestala da radi sa dolarom i evrom! Stručnjaci analiziraju: Da li Kijev sprema VELIKI raketni napad?

(Espreso / N1 / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.