Batin sin se vraća u Srbiju? SIN ČUVENOG GLUMCA OSLOBOĐEN OPTUŽBI!
Foto: Story

povratak u domovinu!

Batin sin se vraća u Srbiju? SIN ČUVENOG GLUMCA OSLOBOĐEN OPTUŽBI!

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu oslobodilo je krajem prošle nedelje Miljka Živojinovića, sina čuvenog glumca, pokojnog Velimira Bate Živojinovića za krivično delo zloupotreba položaja
Objavljeno:

Miljko Živojinović, sina čuvenog glumca Bate Živojinovića uskoro bi mogao da dođe u Srbiju.

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu oslobodilo je krajem prošle nedelje Miljka Živojinovića, sina čuvenog glumca, pokojnog Velimira Bate Živojinovića za krivično delo zloupotreba položaja. Istovremeno, njegovi branioci su Apelacionom sudu podneli žalbe na izrečenu presudu od četiri ogodine zatvora u drugom predmetu, "stečajna mafija", pa i u ovom slučaju očekuju oslobađajuću odluku suda. To znači da bi Živojinović uskoro, posle deset godina, mogao da se vrati u Srbiju i Beograd.

U Specijalnom sudu odluka o tome da ovaj sud nije "funkcionalno nadležan" za predmet protiv Živojinovića zbog navodne zloupotrebe položaja iz 2008. godine u Specijalnom sudu doneta je 10. maja ove godine. Već narednog dana, odluka je osvanula na oglasnoj tabli suda, a upućena je i svim strankama u postupku.

Podsetimo, protiv sina velikog glumca je podneta optužnica za zloupotrebu službenog položaja odgovornog lica, dok je bio stečajni upravnik "Rada". U procesu poznatom kao "stečajna mafija", posle deset godina suđenja, osuđen je na pet godina robije.

Apelacioni sud ga je, međutim, 2015. oslobodio krivice i ukinuo poternicu za njim. Međutim, dva dana kasnije, Živojinović je optužen za još jedno krivično delo zloupotrebe položaja, pa je poternica ponovo aktivirana.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.