"OD DETETA TRAŽE DA NAPRAVIMO DEVOJKU": Sve više devojčica se sređuje za školske proslave kao za VELIKU MATURU
Devojčica, Foto: Profimedia

srbi u šoku

"OD DETETA TRAŽE DA NAPRAVIMO DEVOJKU": Sve više devojčica se sređuje za školske proslave kao za VELIKU MATURU

Srbi u šoku zbog izgleda dece na maturi, a roditelji za to daju brdo para

Objavljeno:

Pojedini roditelji dece koja završavaju četvrti razred osnovne škole proslavu drugarske večeri, gde se opraštaju od učiteljice, plaćaju i do 5.000 dinara dok za njihov stajling izdvajaju čak 20.000 dinara!

U mnogim osnovnim školama u Srbiji se za četvrtake organizuje slavlje na kraju četvrtog razreda. Ta proslava u nekim mestima bude u okviru škola, ali ima i onih koje se organizuju u skupim restoranima tako da razlike između četvrtaka, osmaka i svršenih srednjoškolaca maturanta gotovo da nema. I to ne samo zbog same organizacije proslava, nego i zbog garderobe koju pojedine majke biraju za svoje ćerke koje imaju tek deset godina, a obuku ih tako da izgledaju dosta starije sa šminkom, loknama, visokim potpeticama, noktima...

šminka
šminkafoto: Profimedia

To za Kurir potvrđuju i pojedini frizeri iz unutrašnjosti koji kažu da već odavno imaju bukirane termine u junu za proslavu, kako kažu, drugarske večeri za četvrtake.

- Majke dovode ćerkice i traže nam da uradimo frizure kao što radimo mladim devojakama koje se udaju. Tu su obavezne lokne, punđice, krune, velike šnale. Od deteta traže da napravimo devojku, a kad je odvedu i na šminku i to zahtevaju jak "mejkap" dete liči na starletu. Stalno komentarišemo sa koleginicama i pitamo se kuda ide ovaj svet i šta neki roditelji prave od dece - priča frizerka i dodaje:

- Moje dete sada ima 28 godina i drugarsko veče je slavilo u škoskoj kuhinji. Novac smo dali samo da učiteljici kupimo poklon. Ćerki smo kupili baletankice, majicu i suknju ispod kolena. Dete je izgledalo kao dete, a ne zrela devojka.

Olakšica za roditelje

Proslava male mature na jugu Srbije od 3.000 do 4.000 dinara

Mali i veliki maturanti, koji pohađaju osnovne i srednje škole na teritoriji opštine Vlasotince, od ove školske godine dobijaće jednokratni novčani iznos za proslavu drugarskih i maturskih večeri. To važi i za učenike koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Vlasotince, a pohađaju srednje škole u drugim opštinama ili gradovima, kao i za one učenike koji dolaze iz drugih opština i gradova, a pohađaju srednje škole u Vlasotincu. Maturanti koji završavaju četvrti razred osnovne škole dobiće po 3.000 dinara, osmaci po 3.500, dok će učenici završnih godina srednje škole dobiti po 4.000 dinara.

- Čini mi se da današnje majke od njih žele da naprave ono što bi one htele da budu jer misle da je to moderno, a zapravo deci kradu detinjstvo i ne daju im da budu deca. Ta situacija je malo bolja kod dečaka, ali čini nam se da su devojčice na udaru. Čula sam da neke majke zahtevaju i da dete ima veštačke nokte što je zaista vrhunac.

I psiholozi su u više navrata upozoravali da pojedini roditelji od ćerki prave lutke te im za punoletstva čak poklanjaju i plastične operacije.

Bonus video:

02:12

ŠTA ZNA DETE ŠTA JE SEKSUALNOST? Stručnjaci složni: Banalizuju čitav doživljaj seksa, a najčešće su NAJVEĆI KRIVCI RODITELJI

(Espreso / Kurir / Aleksandra Kocić / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.