PLJUSAK NAPRAVIO PRAVI KOLAPS U OVOM DELU SRBIJE: Ne vidi se PRST PRED OKOM, a evo gde se još očekuje HAOS (VIDEO)
Kiša, ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

nevreme

PLJUSAK NAPRAVIO PRAVI KOLAPS U OVOM DELU SRBIJE: Ne vidi se PRST PRED OKOM, a evo gde se još očekuje HAOS (VIDEO)

Pljuskovi se kreću prema širem području Novog Sada i već su zahvatili Sirig i Temerin

Objavljeno: 17:55h

Jaki pljuskovi ponovo su ovog poslepodneva zahvatili zapad Bačke, a u Vrbasu se ne vidi prst pred okom zbog obilne kiše koja se sručila. Kako javlja Instagram stranica hailz_srbija, koja se bavi meteorologijom, u pitanju su monsunski pljuskovi.

- Monsunski pljuskovi na zapadu Bačke i severno od Novog Sada, u regionu Vrbasa! Pljuskovi se kreću prema širem području Novog Sada i već su zahvatili Sirig i Temerin - piše u opisu videa na kom se ne vidi put od jake kiše.

Podsetimo, u Srbiji se danas očekuje umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidro meteorološki zavod (RHMZ).

Kako navode, u istočnom delu zemlje vremenski uslovi biće izraženiji sa količinom padavina od 20 do 40 mm uz lokalnu pojavu grada, na šta je RHMZ upozorio rano jutros.

Vetar će biti slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16 stepeni, a najviša od 20 do 25, saopštio je RHMZ.

Meteoalarm deli Srbiju na dva dela

Za celu Srbiju upaljeni su meteoalarmi, praktično je Srbija podeljena na dva dela - jedna polovina je u žutom, druga u narandžastom, tako da će u Banatu, Beogradu, Šumadiji, Istočnoj Srbiji i Jugoistočnoj Srbiji nevreme biti jače nego u drugim delovima zemlje.

Meteoalarm za četvrtak

U petak promenljivo i nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Za vikend i početkom sledeće sedmice pretežno sunčano i toplije, osim na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije gde se uz promenljivu oblačnost očekuju kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Za vikend će u košavskom području duvati umeren do jak jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata dostizati i udare olujne jačine.

Bonus video:

00:07

Oštećena putnica taksija došla na pripremno ročište

(Espreso/Blic/Jelena Stefanović/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.