PETAR JE OBORIO REKORD U SLAGALICI I BUDUĆIM TAKMIČARIMA ZADAO "DOMAĆI ZADATAK": Otkrio nam je svoju tajnu uspeha
Petar Stanisavljević, Foto: Tamara Trajković, Privatna arhiva

Intervju

PETAR JE OBORIO REKORD U SLAGALICI I BUDUĆIM TAKMIČARIMA ZADAO "DOMAĆI ZADATAK": Otkrio nam je svoju tajnu uspeha

Petar Stanisavljević, saradnik na Filozofskom fakultetu, oduševio je naciju svojim učešćem,a budućim takmičarima zadao "domaći zadatak".

Objavljeno:
T Š

Kvizovi su oduvek popularni u našoj zemlji, a trenutno ih je sve veći broj na televeziji, ali i u opuštenijim varijantama poput pab kvizova.

Nedavno je u emisiji TV Slagalica jedan učesnik oborio rekord u protekle tri godine, a pre njega je samo jedan učesnik imao veći rezultat. Petar Stanisavljević, saradnik na Filozofskom fakultetu, oduševio je naciju svojim učešćem,a budućim takmičarima zadao "domaći zadatak". Ni u drugoj emisiji nije imao problema, pa je prošao u sledeći krug bez mnogo muke.

Popričali smo sa Petrom o njegovoj "kvizaškoj" karijeri, uspesima, ali i savetima koje bi dao potencijalnim takmičarima.

Osvojio si najveći rezultat u Slagalici u protekle tri godine, čak 234 poena u jednoj epizodi, a pre tebe je samo jedna osoba imala bolji rezultat. Šta misliš da je pomoglo tome - sreća sa pitanjima ili znanje?

Mislim da je ipak bila kombinacija jednog i drugog plus dekoncentracija protivnice usled bodovnog deficita u prvoj polovini partije.

Često si po kvizovima, kako se spremaš za kviz?

Svakodnevno praćenje tv kvizova, igranje pojedinih onlajn kviz aplikacija protiv drugih igrača, kao i povremeno učešće na pab kvizovima.

Pomenuo si učešće u pab kvizovima, da li misliš da je "nefer" da se takmiče “pravi kvizaši” na lakšim kvizovima?

Ne mislim da je nefer, pošto je pab kviz timsko takmičenje, te svaki tim može imati pojedince koji imaju različiti profil interesovanja i usko specijalizovano znanje za određenu oblast, pa tako mogu i pobediti poznate tv igrače. Slagalica je svakako najpopularniji kviz među svim generacijama, da li je tako i sa tobom?

Tako je. Slagalica je grend slem svih tv kvizova koji okuplja porodicu u 19:00 i kada u narednih 15 minuta sve staje. Mislim da mi i upaljena mašina i mikrotalasna prestaju sa radom u tih 15 minuta.

Šta za tebe znače kvizovi? Kako si ušao u taj svet?

Pošto volim da se takmičim u svim sferama života, da se igram, volim individualnost i nadmetanje po definisanim, poštenim i jednakim pravilima, kao i sticanje novih saznanja, kvizovi mi daju potrebnu dozu takmičarskog naboja koji mi figurativno hrani dušu i telo i pruža zadovoljstvo.

Moram reći da su mi kvizovi izoštrili i ubrzali um za razne druge životne situacije i učenja. Npr. kada sam pauzirao od vežbanja kvizova, kako bih se fokusirao na fakultetske obaveze, lošije sam prolazio na ispitima, nego kad sam uporedo gledao/igrao kviz i učio za polaganje ispita.

Kvizovi su takođe i dobar razlog za stvaranje prijateljskih odnosa među ljudima koji su se pronašli usled sličnih interesovanja i zajedničkih tema za razgovor.

Ušao sam u svet kvizova pre više od 10 godina, tako što sam se sa ekipom iz radoznalosti prijavio u gejm šou "Zlatni krug" koji nije bio klasičan kviz znanja, već spoj asocijacija, snalažljivosti i međusobnog poznavanja.

Koji ti je najbolji plasman na kvizovu?

Najbolji plasmani su mi pobede u kvizovima: "Stigni me ako znaš", "Najslabija karika", "Naslovna strana", ali nekoliko pojedinačnih pobeda u kvizovima "Totalni obrt" i "Pobednik", kao i drugo mesto u kvizu "Mozaik" koje me je nagradilo putovanjem u Egipat.

A čime se baviš privatno, kada ne osvajaš kvizove?

Radim na Filozofskom fakultetu kao viši stručno-tehnički saradnik, a jedno vreme sam organizovao turnire u stonom tenisu, kao i uživo turnire u fejsbuk slagalici. Završio sam kurs na Sport klubu za sportskog komentatora, a godinu dana sam bio i fudbalski sudija.

Šta je savet za sve buduće kvizaše?

Da se, ukoliko vole kvizove, obavezno prijave, pa makar mislili da će imati ogromnu tremu zbog kamera. Neka za početak probiju led na manje popularnijim kvizovima, koji nisu toliko svakodnevno propraćeni od strane naroda. Kao i da gledaju na kviz kao jednu lepu vrstu zabave na kojem mogu steći nova saznanja, upoznati nove ljude, možda i buduće prijatelje/ljubavi, nikad se ne zna.

Ovde možete i pogledati epizodu u kojoj je Petar briljirao, a mi mu želimo puno sreće u narednim krugovima:

Bonus video:

00:12

ŠOK U KVIZU SLAGALICA! Voditeljka Kristina pitala takmičara KAKO JE SA SKOČKOM KOD KUĆE

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.