KAZNA OD 100 EVRA ZA POJASEVE NA ZADNJIM SEDIŠTIMA MUČI SRPSKE VOZAČE: Ministarka najavila promene!
Foto: Zorana Jevtić

konačno

KAZNA OD 100 EVRA ZA POJASEVE NA ZADNJIM SEDIŠTIMA MUČI SRPSKE VOZAČE: Ministarka najavila promene!

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da bi uskoro trebalo da se reši problem sigurnosnih pojaseva koji muči mnoge vozače
Objavljeno:

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je da nadležni treba da pronađu rešenje koje ne bi išlo preko novčanika vozača i građana, već onih koji su odgovorni za problem sigurnosnih pojaseva.

-Vozači kojima je u saobraćajnu dozvolu upisan pogrešan podatak o broju sedišta, ili su pogrešne neke druge tehničke karakteristike vozila, ne samo da ne bi trebalo ništa da plate, već nadležni moraju da nađu način da reše problem, i da to naplate od onih koji su za to i odgovorni - kaže za Novosti Zorana Mihajlović.

POTPISAO SAM U ZABLUDI, POVLAČIM POTPIS: Akademik se pokajao zbog podrške peticiji za ukidanje Darvina!

Naime, po sadašnjim propisima ako na zadnjoj klupi imaju dva pojasa, morali bi da plate 100 evra.

foto: Nemanja Pančić

Mihajlović, međutim, kaže da to mora da se briše.

- Bezbednost u saobraćaju svakako je jedna od stvari na koju isnistiram, ali nije logično da za greške za koje su odgovorni neki drugi sada plaćaju vozači, obični građani. Novac koji sada građani treba da plate nije nimalo mali. Nadležni treba da pronađu rešenje koje svako ne bi išlo preko novčanika vozača i građana, već onih koji su odgovorni za ovaj problem. Agencija za bezbednost saobraćaja treba ozbiljno da se posveti pravednom rešavanju ovog problema koji muči jedan broj naših građana – kaže ministarka.

Smorili ste se kad ste jutros videli DA PADA KIŠA? Evo kakvo će vreme biti do kraja dana! Iznenadićete se!

I direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja, Damir Okanović, kaže da vozači ne bi trebalo da plaćaju tuđe propuste.

– Vlasnici tih vozila morali bi da zatraže od odgovornih i naknadu, ne samo troškova za prikupljanje nove dokumentacije, već i naknadu za dangubu – kaže Okanović.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.