U NAREDNA DVA SATA PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM ĆE POGODITI OVE DELOVE SRBIJE: RHMZ izdao najnovije upozorenje
Kiša, Foto: Stefan Stojanović

kiša i grmljavina

U NAREDNA DVA SATA PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM ĆE POGODITI OVE DELOVE SRBIJE: RHMZ izdao najnovije upozorenje

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) i danas je izdao upozorenje za područje Srbije

Objavljeno: 16:22h

Prema upravo objavljenom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u naredna dva sata na zapadu, istoku i jugoistoku Srbije, u Sremu, južnom i srednjem Banatu očekuju se plјuskovi s grmlјavinom.

U pojedinim delovima Beograda uglavnom na širem području, takođe u naredna dva sata, očekuje se kratkotrajna kiša ili lokalni plјusak s grmlјavinom.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) i danas je izdao upozorenje za područje Srbije na lokalno obilne plјuskove sa grmlјavinom i pojavu grada za danas i sutra, a za petak samo na grmljavinu.

Kiša
Kišafoto: Stefan Stojanović

"Danas posle podne i uveče biće nestabilno, mestimično s kišom i kratkotrajnim plјuskovima s grmlјavinom. U zapadnim, južnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije ponegde se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode praćene sugradicom i gradom, a lokalno i velikom količinom padavina za kratko vreme (preko 20 mm u periodu do 3 sata). Sutra će malo svežije, a više padavina se očekuje u jugozapadnim, južnim, jugoistočnim i centralnim krajevima Srbije, od 20 do 40 mm", navodi se na sajtu RHMZ.

Izdato je i hidrološko upozorenje za 8 reka

"Danas i sutra na gornjem toku Južne Morave, Toplici, Veternici, Jablanici, Pustoj, Nišavi, Rasini i Belom Timoku sa pritokama vodostaji će biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova očekuju se lokalna izlivanja", navodi se u hidrološkom upozorenju RHMZ.

Bonus video:

01:44

EVO KAD ĆE SE SRUČITI JAKI PLJUSKOVI! Pomoćnik direktora RHMZ naveo kišne i sunčane dane od sutra do kraja naredne sedmice

(Espreso/Blic/Sofija Vulićević/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.