PREMINUO ACO TOMIĆ!
Aco Tomić, Foto: Printscreen/Youtube/B92

SAOPŠTENO

PREMINUO ACO TOMIĆ!

Sahrana je sutra u 11 sati u Gornjem Milanovcu

Objavljeno: 15:51h

Aco Tomić, penzionisani general i bivši načelnik Uprave bezbednosti Vojske SRJ, preminuo je, saznaje Kurir.

Sahrana je sutra u 11 sati u Gornjem Milanovcu.

Aco Tomić rođen je 6. oktobra 1948. godine u selu Ručići kod Gornjeg Milanovca. Završio je Vojnu akademiju, smer artiljerija, 1971. godine. Bio je komandir voda i baterije, a zatim se doškolovao u Sovjetskom Savezu i prešao je Upravu bezbednosti Prve armije, gde je bio obaveštajni organ u analitičkom odeljenju. Početkom devedesetih, Tomić je prekomandovan u Komandu odbrane grada Beograda, kao zamenik načelnika za bezbednost, piše RTS.

Iz Komande grada Tomić je, 1993. godine, prešao u kontraobaveštajni odsek Uprave bezbednosti Vojske Jugoslavije, a četiri godine kasnije premešten je u Prištinu, na čelo Kontraobaveštajne grupe (KOG).

Sveća
Svećafoto: Profimedia

Ukazom Slobodana Miloševića 16. juna 2000, Tomić je imenovan za zamenika načelnika Uprave bezbednosti dok je na isti dan, godinu dana kasnije, imenovan za načelnika Kontraobaveštajne službe, ukazom Vojislava Koštunice.

Smenjen je ukazom Ministarstva odbrane koji je stupio na snagu 7. aprila 2003, a već sledećeg dana uhapšen je u okviru akcije "Sablja" i držan u pritvoru tri i po meseca.

Bonus video:

02:45

MUŽ JOJ JE UMRO PRE 24 GODINE, A ONA I DANAS NOSI CRNINU! Ljubavna priča Vesne da Vinče KIDA DUŠU: Želela sam da UMREM ZA NJIM!

(Espreso/Kurir politika/Blic/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.