"KOLIKO STE SMRŠALI TOKOM POSTA?": Otac Predrag sa PRŠUTOM u ruci postavio pitanje, pa objasnio ŠTA JE ZAPRAVO POST
Otac Predrag Popović, Foto: Printscreen/Instagram/otac_predrag_popovic

SPC

"KOLIKO STE SMRŠALI TOKOM POSTA?": Otac Predrag sa PRŠUTOM u ruci postavio pitanje, pa objasnio ŠTA JE ZAPRAVO POST

On je u njoj vernicima postavio nekoliko pitanja u vezi sa pobudama i razlozima zbog kojih su postili prethodnih nedelja.

Objavljeno:

Otac Predrag Popović poznat je po iskrenim komentarima i objavama koje izazivaju oprečna mišljenja. Jedna takva desila se danas, na Vaskrs, u vezi sa vaskršnjim postom koji je završen. On je u njoj vernicima postavio nekoliko pitanja u vezi sa pobudama i razlozima zbog kojih su postili prethodnih nedelja.

Da li se u post ulazi iz čvrstih verskih ubeđenja ili zbog pomodarstva i sticanja određene dobrobiti za sebe, kao što je gubitak kilograma, okosnica je posta na Instagramu koji je Otac Pretrag Popović objavio danas, gde na fotografiji u ruci drži domaću pršutu, usput napomenuvši da je vaskršnji post završen.

"I završi se post. Nije davno bilo kad je počinjao, pa je počela i histerija i prepirke kako treba postiti. Koji duhovnik šta kaže i koja knjiga šta piše. Eto, završi se post i sad ide priča ko je koliko smršao. Pa eto, da vas pitam, koliko ste kilograma izgubili ili dobili?", započeo je on, a onda takstativno poređao potencijalne odgovore.

"Ponuđeni odgovori su:

  • Zadovoljan sam kilažom koju sam izgubio!
  • Ostao sam na istoj kilaži!
  • Ugojio sam se!

Post nije diJeta i ne treba gledati kilograme, već ukinute loše navike, uvedene dobre navike, molitve i dobra dela koja smo učinili!", piše u objavi dalje.

"Slutite pravi odgovor"

Na kraju je opisao svoje iskustvo i sa dozom ironije napisao koliko je i sam smršao, ali sa željom da pokaže ljudima koliko su to marginalne stvari u poređenju sa samom suštinom posta.

"Eto, sad vi slutite koji je pravi odgovor. Nadovezaću se na to i odgovoriću da sam sa 107 kg smršao na 96 kg i nadam se da ću do Spasovdana vratiti tu kilažu da bih se na vreme spremio za sledeći post", zaključio je on.

Bonus video:

02:15

POST JE BOŽIJI POZIV ZA ZAJEDNIČARENJE SA NJIM G. Petar: Provocira našu slobodu, da se odrekenmo nasušne potrebe hrane!

(Espreso/BlicŽena/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.