MOGU LI ŽENE DA SE PRIČESTE DOK IMAJU MENSTRUACIJU? Vladika Grigorije rešio dilemu, pozvao se na drevnu didaskaliju
vladika Grigorije, Foto: Instagram/vladika.grigorije

"ODGOVOR NIJE MOJ, NEGO..."

MOGU LI ŽENE DA SE PRIČESTE DOK IMAJU MENSTRUACIJU? Vladika Grigorije rešio dilemu, pozvao se na drevnu didaskaliju

Episkop dizeldorfski i nemački odgovorio je na pitanje da li žene mogu da se pričeste dok imaju ciklus i pozvao se na Sirijsku didaskaliju iz 4. veka

Objavljeno:

Vladika Grigorije, episkop dizeldorfski i nemački, u jednom snimku na svom Instagram profilu razrešio je dilemu na pitanje oko kojeg se dugo lome koplja- da li žene mogu da se pričeste dok imaju menstruaciju:

"Više puta sam kao sveštenik dobio pitanje da li žene mogu da budu u crkvi, da se pričešćuju kada imaju menstrualni ciklus. Odgovor je: Mogu! Odgovor nije moj, nego sam ga našao u drevnoj didaskaliji Sirijskoj iz 4. veka u kojoj se jasno kaže da je Duh Sveti taj koga nosimo u sebi, koga smo dobili u našem telu na krštenju, koji nas privodi Hristu, koji nas uvodi u crkvu koji nas osvećuje i spasava. Duh nas vodi ka Hristu spasitelju. Dakle, nikakve telesne, prirodne nečistote, ne mogu da nas odvoje od Boga", rekao je Vladika Grigorije.

Vladika Grigorije
Vladika Grigorijefoto: Printascreen/Youtube/NOVA S

Za pristupanje ovoj svetoj tajni najvažniji je post i ispovest, ako sveštenik ne naloži drugačije, nakon kojeg se od duhovnika dobija (ili ne dobija) blagoslov za pričest.

Podsetimo, pisali smo i o rečima vladike o Vaskršnjem postu.

Bonus video:

04:25

ZAPOČNI MOLITVU ZAHVALNOŠĆU, A NE ONIM ŠTO TI NEDOSTAJE Vladika Petar o molitvi: Vapaj čoveka u problemu svodi se na TRI POTREBE

(Espreso / Lepa i Srećna/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.