NEMA GDE DA SE NAĐE: Bez njega nema dobrog URANKA, zavladala NESTAŠICA, građani se USPANIČILI!
Ćumur, Foto: Profimedia

opšta panika

NEMA GDE DA SE NAĐE: Bez njega nema dobrog URANKA, zavladala NESTAŠICA, građani se USPANIČILI!

Pred prvomajske i uskršnje praznike gotovo je nemoguće pronaći ćumur u prodavnicama

Objavljeno:

Pred prvomajske i uskršnje praznike gotovo je nemoguće pronaći ćumur u prodavnicama, a i ako ga ima, cene su basnoslovne. Za svega dva kilograma mora da se izdvoji preko 400 dinara.

Međutim, jedan trgovac se dosetio da bi mogao da ga nabavi na veliko i na taj način obezbedi meštanima sela, ali i svima koji se odluče da provedu praznike u svojim vikendicama, da ga kupe kod njega po znatno nižoj ceni.

Budući da jedini ima trgovinsku radnju u jednom popularnom banatskom naselju, u kom Beograđani rado provode lepe dane na čistom vazduhu okruženi šumom, morao je da prevali čak 300 kilometara da bi pronašao ćumur po pristupačnoj ceni.

Okolina Kladova je poznata po proizvodnji drvenog uglja, koji je potreban svim roštiljdžijama, te je tamo pazario na veliko i odlučio da prodaje u džakovima od 12 kilograma za svega 1.200 dinara.

Voja nije štedeo ni vreme, a ni novac da ga nabavi, jer zna da bez ćumura nema ni dobrog roštilja, a posetioci naselja će, kako kaže, biti bezbrižni.

- Nije mi bilo teško da prevalim toliki put. Znam da je tamo idealno podneblje za proizvodnju drvenog uglja, a želeo sam da moja prodavnica ima i to u ponudi, pogotovo pred praznike. Poznato je da bez ćumura nema ni dobrog roštilja, a ova nestašica je sve već uspaničila. Sad nemaju brige - zaključio je trgovac Voja.

Bonus video:

00:56

Prasetina u Toskani

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.