3 GLAVNA TRIKA MESARA POMOĆU KOJIH VARAJU KUPCE: Bivši radnik sve otkrio, a retko ko ih provali
Mesara, Foto: Emilija Jovanović

MESO

3 GLAVNA TRIKA MESARA POMOĆU KOJIH VARAJU KUPCE: Bivši radnik sve otkrio, a retko ko ih provali

Dodavanje gramaže postalo je skoro uobičajena pojava

Objavljeno:

Nije redak slučaj da nas zaposleni u mesarama varaju raznim trikovima kojih često nismo ni svesni. Svako od nas je bio svedok bar jednom u životu ovakve ili slične situacije. U pitanju su različiti trikovi, a najčešće prevare se dešavaju sa mesom i suhomesnatim proizvodima.

Zakidanje na merenju

Dodavanje gramaže postalo je skoro uobičajena pojava. Treba obratiti pažnju i kada se radi o većoj gramaži mesa ili suhomesnatih proizvoda, jer je tada mnogo teže uočiti prevaru. Kada kupci otkriju da su zakinuti na gramaži, najčešća opravdanja trgovaca su da je sve do vage.

1 / 5 Foto: Beta/Dragan Gojić

Prelepljivanje deklaracija

I ovo je jedna od čestih pojava u marketima i mesarama. Najčešće se dešava na mesu, čest slučaj da cena određenog proizvoda bude različita na kasi i na pultu, zbog toga je potrebno obratiti dodatnu pažnju.

U cenu uračunati i papir i plastična ambalaža

Još jedan od trikova je da kada mesari mere meso često ispod papira stave komad nečega, na primer plastične ambalaže, pa samim tim i gramaža bude veća, a u cenu su uračunati i papir i plastična ambalaža. Kupci često ne proveravaju gramažu, ni u prodavnici, a ni kod kuće.

Mesar otkrio trikove kako varaju ljude, pa dao otkaz

Bivši mesari oglasili su se i na društvenim mrežama i otkrili sve trikove varanja kupaca u mesarama.

- Da znate, meso dolazi istovareno s vodom, tako da, ako vam narežu kilogram šnicli i dođete kući i stavite u frižider, nakon nekoliko sati neće biti jedan kilogram, jer meso kalira. Imaju i foru s vagom. Ispod papira uvek stave komad nečega da gramaža bude veća jer tako šef objekta u kom kupujete stavlja sebi bonus u džep”, komentarisao je čovek koji je zbog tih stvari dao otkaz u mesari.

Bonus video:

00:54

ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)

(Espreso / Slobodna Dalmacija/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.