VELIKI ESPRESO VODIČ ZA LETOVANJE 2024. GODINE: Kako se kreću cene za najpopularnije destinacije u Grčkoj?
Grčka letovanje, Foto: Tamara Trajković

LETOVANJE

VELIKI ESPRESO VODIČ ZA LETOVANJE 2024. GODINE: Kako se kreću cene za najpopularnije destinacije u Grčkoj?

Najpopularnije destinacije za letovanje u Grčkoj i cene koje možete očekivati

Objavljeno:
T Š

Sa prvim toplim danima krenuli su i planovi o letovanjima. Mnogi ljudi ne čase ni časa sa izborom letovališta, svesni da će dosta jeftinije proći ukoliko što pre rezervišu odmor.

First minute ponude preplavile su internet, a najpopularnija destinacija kod Srba, kao i godinama unazad, jeste Grčka.

Upravo zbog svoje nejenjavajuće popularnosti, cene u Grčkoj su u velikom porastu. Ukoliko samostalno organizujete putovanje, biće potrebno da izdvojite poveću sumu novca. Ovo su neke od najpopularniji lokacija u Grčkoj i prosečne cene koje možete da očekujete. Radi se o okvirnim cenama, koje zavise od tipa smeštaja, broja ljudi, ali i vremenskog perioda za koji se odlučite. Takođe, morate uračunati i boravišnu taksu, koja će za najjeftinija noćenja u apartmanima umesto dosadašnjih 0,5 evra za noć iznositi 1,5 evra.

Lefkada

Lefkada je jedna od omiljenih destinacija kod mladih, najviše zbog prelepih plaža, ali i zabavnih ekskurzija koje su moguće sa ovog ostrva. Ukoliko se odlučite da letujete u samostalnoj organizaciji na Lefkadi, biće vam potrebna poveća suma novca. Sam smeštaj u jeku sezone (jul/avugust) može vas koštati oko 600 evra, pa na više za dve osobe na nedelju dana. Ukoliko na ovo dodate troškove putva, možete da gledate okvirnu cenu letovanja i 1000 evra za dve osobe (bez samostalnih troškova).

1 / 3 Foto: Teodora Škobo

Ukoliko se odlučite da putujete sa jednom od agencija, cene su nešto niže, te put autobusom i smeštaj u trokrevetnim sobama košta od oko 250 evra po osobi, ukoliko se odlučite za dvokrevetnu sobu.

Zakintos

Kad smo već pomenuli popularne destinacije za mlade, ne možemo da se ne osvrnemo na verovatno najpopularnije letovalište za mlade. Ono u čemu Zakintos prednjači je svakako noćni život, a da biste letovali ovde potrebno je izdvojiti najmanje 700 evra za nedelju dana za dve osobe u sezoni, dok ukoliko idete preko agencije, moraćete dobro da se potrudite, jer mnogi sezonski aranžamni su već popunjeni, a cene su od 300 evra pa na više.

Evija

Evija je najveće je ostrvo u Egejskom moru, a nakon Krita, drugo je po veličini grčko ostrvo i ukoliko ste fan avanturističkih putovanja koje nisu samo ležanje na plaži i sunčanje, ovo bi moglo biti opcija za vas.

Evija
Evijafoto: Printscreen/youtube/veraput

Ono što je dobro, ukoliko se odlučite za samostalno putovanje, ovde možete dosta jeftinije da prođete u odnosu na neke druge popularne destinacije. Smeštaj za nedelju dana za dve osobe možete naći već od 350 evra, a ukoliko odlučite da idete sa agencijom, cene su od 250 evra pa na više.

Halkidiki

Ukoliko želite da odete na najpopularniju Grčku regiju, moraćete da birate pažljivo. Cene su nešto više, i u proseku iznose od 50 evra pa na više po osobi za jedan dan, i to uključuje samo smeštaj. Kako Halkidiki čine više malih ostrva, i cene variraju od mesta do mesta.

Halkidiki
Halkidikifoto: Profimedia

Agencijsko putovanje na Pefkohoriju može da košta oko 300 evra za sedam noćenja van sezone, dok u jeku sezone ide i do 700 evra.

Kavos

Ukoliko se odlučite za Kavos, a volite provod, nećete pogrešiti, Kavos je sinonim za provod i zabavu, samo u jednoj ulici je smešteno preko 80 barova, a lako možete da posetite i Krf, koji je udaljen svega 50 km.

Ako idete preko agencije, trenutno su cene nešto niže, te za 250 možete uplatiti putovanje, međutim, veliki kapacitet je već popunjen za većinu sezonskih termina. Za isti period u samostalnoj verziji smeštaj za dve osobe možete naći od 400 evra pa na više, u zavisnosti od udaljenosti od plaže i tipa smeštaja.

Savet

Ukoliko želite da obezbedite sebi povoljno letovanje u sezoni, savet je da što pre zakažete, jer aranžmani putem agencija je popunjavaju brzinom svetlosti, a mnogi kapaciteti su već u potpunosti bukirani.

Takođe, ako se i dalje dvoumite da li je bolje da putujete preko agencije ili da samostalno organizujete, možete pročitati o prednostima i manama ovde.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.