KLIMATOLOG ĐURĐEVIĆ OD OVOG DANA NAJAVIO I ZAHLAĐENJE, ALI I SNEG: Koliko će trajati hladni talas?
Vladimir Đurđević, Foto: Printscreen/RTS

APRIL

KLIMATOLOG ĐURĐEVIĆ OD OVOG DANA NAJAVIO I ZAHLAĐENJE, ALI I SNEG: Koliko će trajati hladni talas?

Đurđević je od srede najavio drastični pad temperature

Objavljeno:

Profesor doktor Vladimir Đurđević, klimatolog i profesor na fizičkom fakultetu u Beogradu otkrio je kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu, ali i za praznike.

Đurđević je od srede najavio drastični pad temperature, a takvo vreme nas očekuje narednih desetak dana:

- Pa vraćamo se na temperature koje su primerene u ovom godišnjem dobu. Da kažem, s utorka na sredu će se desiti ta promena, tako da ćemo od srede, pa narednih desetak dana posle srede imati temperature koje su bliže nekim prolećim temperaturama. Čak šta više, recimo u sredu, četvrtak i petak, biće možda temperatura malo ispod nekih očekivanih prolećih temperature za ovo doba godine. Sada ćemo imati malo razhladnjenje u odnosu na ovo što smo sad imali, pošto smo do sada u aprilu probili već nekoliko rekorda po pitanju maksimalnih temperatura koje su izmerene tih datuma. Recimo, 1. i 2. april to su bili najtopliji 1. i 2. april ikada - otkrio je klimatolog, pa dodao:

1 / 4 Foto: Nenad Kostić

- Posle toga smo imali još nekoliko takvih probijanja. Vrlo je verovatno da će danas, u toku dana i sutra biti probijen rekord za maksimalnu temperaturu koja je ikad izmerena u aprilu, ali posle toga nam dolazi ovaj prodor hladnog vazduha s severozapada i onda ćemo imati temperature koje su jedno 15 stepeni niže - rekao je Vladimir i istakao da će taj period trajati desetak dana, nakon čega se ponovo vraćamo temperaturama koje su prosečne ili možda čak opet nešto iznad proseka za ovo doba godine.

Bonus video:

00:46

LETO NA PAUZI DO SREDE, A ONDA TEMPERATURE U PORASTU! Meteorolog Ivan Ristić: Početkom sledeće nedelje dolazi AFRIČKI ANTICIKLON

(Espreso / Prva / S.M / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.