POLICIJA PRIPREMILA NOVI PLAN U POTRAZI ZA DANKOM: Biće pretražene ove površine u rejonu BORA
Danka Ilić, Foto: Zorana Jevtić, Društvene mreže

potraga

POLICIJA PRIPREMILA NOVI PLAN U POTRAZI ZA DANKOM: Biće pretražene ove površine u rejonu BORA

Sinoćnim veoma zakasnelim otkrićem austrijske policije da se na famoznom snimku iz Beča ne nalazi Danka, sada je bečki pravac istrage praktično isključen

Objavljeno: 07:45h

Iako se fokus javnosti u slučaju nestale devojčice Danke Ilić u poslednja četiri dana bio pomerio u Beč, srpska policija ni u jednom trenutku nije prekidala opsežne i intenzivne istražne operacije u mestu nestanka -Banjskom polju kod Bora.

Kako "Blic" saznaje, policija uveliko razmatra sledeći korak - pretragu svih vodenih površina u rejonu Bora, uključujući i Borsko jezero.

Sinoćnim veoma zakasnelim otkrićem austrijske policije da se na famoznom snimku iz Beča ne nalazi Danka, sada je bečki pravac istrage praktično isključen. To čini manje verovatnom teoriju da je Danka Ilić oteta kobnog utorka, 26. marta.

Podsetimo, austrijski sajt "Kosmo" objavio je juče da je locirao ženu A. C. S. (36) koja se nalazi na spornom snimku i ona je rekla da na tom snimku nije Danka, već ona sa ćerkom i svojom majkom. Ona je policiji dostavila fotografije na kojima se vidi da dete koje je na snimku nije Danka.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: Nemanja Nikolić

Potraga i na vodi i na kopnu

U ovako komplikovanim potragama policija uzima u obzir sve mogućnosti. Kao što je to bio slučaj prethodnih dana, pored samog mesta nestanka "češljaju" se i deponije i napušteni objekti, a ako takva "kopnena" potraga ne donese rezultat prelazi se i na vodene površine i tokove - potoke, kanale, septičke jame, jezero... Cilj je pronalaženje ne samo Danke, već i ma kakvog najsitnijeg traga koji bi mogao da dovede do devojčice.

Kako “Blic” saznaje, policija će na terenu nastaviti da prikuplja, analizira i upoređuje izjave svih meštana, ponovo će pretražiti i rejon mesta nestanka, a u pripravnosti su i vatrogasci. Njihov posao bi bio da pretraže sve vodovodne i kanalizacione sisteme, kao i kanale koji vode čak do jezera u blizini Banjskog polja.

Izvor "Blica" iz istrage kaže da će u nastavku potrage možda biti potrebno da se pregleda i celo Borsko jezero, a u taj posao će, po svemu sudeći, biti uključeni i ronioci Žandarmerije.

Rešenje misterije gde je Danka leži negde u Srbiji

O potrazi za Dankom Ilić govorio je i Igor Jurić, koji je u emisiji “Jasno kao dan” izrazio uverenje da odgovor na pitanje gde je Danka “leži negde u Srbiji”. Jurić smatra da ne postoji ni jedna naznaka da je devojčica bila na mestu navodnog nestanka.

- Ja sam jako oprezan. Zaista mi je najveća želja, nada, da porodica nije upletena u ovo. Mislim da bi to bio poraz celog društva. Svaka nedoumica se mora ispitati - rekao je Jurić na "Blic" TV.

Podsetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom. Za njom je raspisana i Interpolova poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Bonus video:

03:05

KURIR SAZNAJE: PRONAĐEN VIDEO SNIMAK NA KOM SE MOŽDA NALAZI NESTALA DANKA! Policija upravo proverava

(Espreso/Blic/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.