MEŠTANI BANJSKOG POLJA U VELIKOM STRAHU NAKON NESTANKA DANKE: Ne puštaju decu samu napolje, a ovo PORUČUJU
Danka Ilić, Foto: Petar Aleksić, Društvene mreže

POTRAGA ZA DEVOJČICOM

MEŠTANI BANJSKOG POLJA U VELIKOM STRAHU NAKON NESTANKA DANKE: Ne puštaju decu samu napolje, a ovo PORUČUJU

„Treba da mi dođu unučići, ne znam kako da se ponašam, uplašena sam“: Meštani Banjskog polja strahuju za decu nakon nestanka

Objavljeno:

Meštani Banjskog polja kod Bora, u kom je Danka Ilić (2) nestala 26. marta, ni nakon devet dana potrage za devojčicom u tom mestu i okolini, nemaju mira. Osim što su zabrinuti za devojčicu Danku, pričaju da strahuju i za bezbednost svoje dece. Ne puštaju ih same napolje, a sa obližnjeg igrališta se više ne čuje dečija graja.

Velika potraga za Dankom Ilić traje već devet dana, osim policajaca iz Srbije, koji danima neprestano rade na ovom slučaju i istražuju svaki trag koji se pojavi, slučaj sada istražuje i policija u Austriji, nakon snimka nastalog u Beču na kom se vidi dete koje podseća na nestalu devojčicu. Do sada je obavljena detaljna pretraga terena, policajci i spasilačke službe su pregledali svaki pedalj šireg područja Banjskog polja ali ništa što bi moglo da rasvetli nestanak nisu pronašli.

Upravo činjenica da se i dalje ne zna šta se dogodilo sa malom Dankom, da se zbog protoka vremena i nedostatka konkretnih informacija stvaraju razne teorije o tomeš ta se dogodilo, strah se uvukao u meštane Banjskog polja.

Reporteri našeg portala saznali su na licu mesta da je ovo selo puno dece, nedaleko od kuće iz čijeg dvorišta je nestala Danka nalazi se igralište i parkić koji su uvek bili puni dece. Međutim, nakon što je Danka nestala, situacija se značajno promenila jer su meštani izuzetno zabrinuti. Meštanka Ruža Knop, u razgovoru za portal Nova.rs neposredno nakon nestanka, kazala je da je veoma zabrinuta situacijom u selu.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: MUP, Društvene mreže

„Nije nikome jasno kako može dete tek tako da nestane. Kada čuvam decu, znam da ih uvek čvrsto držim i ne ispuštam iz vida. Za nekoliko dana treba da mi dođu unučići, ne znam kako da se ponašam, iskreno da vam kažem. Uplašena sam. Stalno sam ih vodila na igralište tu odmah ispod nas, sad ću dobro da razmislim da li smem ići. Nisam ni znala šta se dogodilo sve dok me ćerka iz Bora nije pozvala i rekla da je nestalo dete u komšiluku“, rekla je ona tada, prepričavajući da je u danu nestanka ispred kuće videla veći broj automobila, ali je mislila da je u pitanju rođendan.

Kada je videla policijska vozila, shvatila je da situacija ozbiljna.

Mlađi meštani takođe su zabrinuti, a kako smo se uverili na licu mesta niko decu nije puštao napolje samu, već se sada igraju pod nadzorom roditelja ili nekoga starijeg.

Inače, Banjsko polje je malo mesto koje se nalazi uz Brestovačku banju, nedaleko od Bora. Porodica majke nestale devojčice ranije je živela na imanju sa kog se malenoj Danki gubi svaki trag prošlog utorka. Kako su nam komšije ispričale, porodica tu već neko vreme ne živi, ali se na dan nestanka pojavila Ivana Ilić sa dvoje dece, što se vrlo retko dešavalo, gotovo jednom godišnje.

Oglasila se i Dankina mama

Kako je Dankina mama Ivana ispričala za naš portal, porodica ne prestaje da gubi nadu da će Danku pronaći živu i zdravu ali je bole brojne spekulacije koje se ovih dana mogu čuti.

„Držimo se koliko možemo, samo da se Danka što pre pronađe. Čekamo da se sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasiti javno, i odgovoriti na sve uvrede, prozivke, nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivice na mene i supruga“, navodi potištena Ivana. Osvrnula se i na pisanje pojedinih tabloida, da je veštačenjem njenog telefona otkriveno da je pretraživala granice, rekavši da, da je to istina, ona ovde ne bi bila.

Bonus video:

00:26

SVI TRAŽE MALU DANKU ILIĆ: Počela potraga od vrata do vrata! Policija blokirala sve ulaze u Banjsko selo

(Espreso/Nova/Jovan Mladenović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.