DO KOJIH DESTINACIJA SU SRBI NAJVIŠE LETELI U MARTU? Ovi evropski gradovi definitivno dominiraju
Er Srbija, Foto: Nebojša Mandić

najpopularnije destinacije u mreži „Er Srbije”

DO KOJIH DESTINACIJA SU SRBI NAJVIŠE LETELI U MARTU? Ovi evropski gradovi definitivno dominiraju

Kako je izjavio Jirži Marek, generalni direktor ove kompanije, dobri rezultati motivišu da tokom letnje sezone, koja je u avijaciji počela 31. marta, putnicima pruže još više mogućnosti i bolje korisničko iskustvo

Objavljeno:

Er Srbija” je prošlog meseca prevezla 271.102 putnika, što je povećanje od 15 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine, saopštili su iz ove kompanije. U istom periodu je obavljnjno 3.018 letova što je za osam odsto više nego više nego u martu 2023. godine. Ovo je, kako se navodi u saopštenju, najbolji martovski rezultat „Er Srbije” od 2013. godine, od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom.

Prvi kvartal 2024. godine bio je uspešan za nas. Tokom prva tri meseca prevezli smo preko 750.000 putnika, odnosno 110.000 putnika više nego u istom kvartalu prethodne godine. Pored toga, obavili smo 16 odsto više letova u poređenju sa brojem letova u prva tri meseca 2023. godine. Očekujemo da ćemo uskoro prevesti milionitog putnika u 2024. godini. Poređenja radi, taj broj putnika u 2023. godini zabeležen je tek 8. maja, saopštavaju iz nacionalne avikompanije.

Er Srbija
Er Srbijafoto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI, Ilustracija

Kako je izjavio Jirži Marek, generalni direktor ove kompanije, dobri rezultati motivišu da tokom letnje sezone, koja je u avijaciji počela 31. marta, putnicima pruže još više mogućnosti i bolje korisničko iskustvo.

Najpopularnije destinacije u mreži „Er Srbije”, prošlog meseca, kada je reč o Zapadnoj Evropi, bile su Cirih, Pariz, Rim, Amsterdam, Milano i Beč. U regionu to su Podgorica, Tivat i Ljubljana, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi bili do Atine, Barselone i Istanbula.

Bonus video:

01:11

KAKVA JE ATMOSFERA BILA TOKOM PRVOG LETA IZ IZRAELA? Vođa tima kapetanske posade otkrila: Er Srbija je došla po svoje građane!

(Espreso / Politika,Jelica Antelj / Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.