MALA DANKA I DANAS TEMA AUSTRIJSKIH MEDIJA: Srbi u Beču samo pričaju o nestaloj devojčici
Austrija, Foto: Profimedia

osmi dan potrage

MALA DANKA I DANAS TEMA AUSTRIJSKIH MEDIJA: Srbi u Beču samo pričaju o nestaloj devojčici

Za malenom Dankom se traga već osam dana

Objavljeno:

Od malene Danke Ilić, dvogodišnje devojčice koja je nestala 26. marta u Banjskom polju kraj Bora i dalje nema ni traga ni glasa. Čitava Srbija i region uključili su se u potragu za devojčicom koja je nestala u trenutku dok je njena majka drugom detetu davala vodu. Intenzivno se za njom traga i u Austriji, gde je navodno Danka viđena u pratnji dve Rumunke.

Srpska policija danonoćno češlja brojne lokacije u blizini mesta gde je nestala, a policijske ekipe su i osmog dana potrage u velikom broju na terenu. Ekipa Telegrafa koja se nalazi u Beču, snimila je tramvajsku stanicu na kojoj je nastao snimak na kojem je, kako se sumnja, malena Danka, a Srbi koje ssu tamo sreli kažu nam da su do detalja upoznati sa ovim slučajem i da se cela zajednica aktivirala da pomogne u potrazi za devojčicom.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: Kurir, Facebook

Danka je tema i danas u austrijskim medijima, koji sa sve većom pažnjom prate slučaj nestale devojčice. List Heute preneo je izjave Dankinog oca iz srpkih medija gde je rekao da porodica veruje policiji koja čini sve što može, te da želi da se njegova ćerka vrati živa i zdrava.

Istovremeno podsećaju da se sumnja da je malena snimljena na ulicama Beča u pratnji dve žene, za koje se veruje da su Rumunke.

Jedna od žena sa kojom su novinari Telegraf.rs pričali u Beču rekla je da je uverena da je ranije videla te dve žene.

"Ubeđena sam da sam i ranije videla slike tih Rumunki u gradu, da su već poznate austrijskoj policiji. Mislim da su osobe nalik njima tražili zbog raznih stvari", rekla je ova žena.

Uznemirena i potresena celom pričom, rekla nam je da se tako oseća i cela srpska zajednica u Beču.

"Svi su jako uznemireni. Strepimo šta je sa Dankom, šta je sa tim snimkom odavde... Videli smo i dosta policije na ulicama. Baš je strašno to što se dešava, ipak je to dete od nepune dve godine", rekla je naša sagovornica.

Bonus video:

03:34

AMBASADOR SRBIJE U AUSTRIJI ZA KURIR: Očekujemo IDENTIFIKACIJU LICA sa snimka iz Beča gde je navodno mala Danka!

(Espreso/Telegraf.rs/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.