DIGITALNA MEDIJSKA KOMPANIJA BR. 1 WMG i u martu nastavlja sa apsolutnom dominacijom na srpskom tržištu
WMG, Foto: Promo

POTPUNA DOMINACIJA

DIGITALNA MEDIJSKA KOMPANIJA BR. 1 WMG i u martu nastavlja sa apsolutnom dominacijom na srpskom tržištu

Zahvaljujemo se svima koji svoje poverenje ukazuju našim portalima, na čelu sa Kurirom, Mondom i Espresom, koji se konstantno nalaze među top 10 sajtova u Srbiji

Objavljeno:

WMG nastavlja sa apsolutnom dominacijom na srpskom tržištu i to sa 143,664 korisnika više od drugoplasirane, odnosno 428,064 više od trećeplasirane medijske grupacije, pokazuju martovski podaci zvaničnog merenja čitanosti portala u Srbiji, koje sprovodi kompanija Gemius.

Najčitaniji smo i najposećeniji sa najangažovanijom i najlojalnijom publikom, a naš medijski portfolio pokriva 84% internet korisnika u Srbiji.

Zahvaljujemo se svima koji svoje poverenje ukazuju našim portalima, na čelu sa Kurirom, Mondom i Espresom, koji se konstantno nalaze među top 10 sajtova u Srbiji.

Snaga medijskih grupacija

U martu WMG ne samo da je ponovo bio rekorder po broju otvorenih stranica, broju poseta i jedinstvenih korisnika, već je 84.32% korisnika interneta u Srbiji provodilo po 1 sat i 21 minut mesečno na našim portalima.

Snaga medijskih grupacija prikazana je na posebnom Gemius grafikonu koji ilustruje dve ključne metrike, internet reach i vreme provedeno na sajtu (graf: ATS), što na još bolji i pregledniji način prikazuje pravu snagu medijskih grupacija. Sa ovako predstavljenim parametrima, još je očiglednije koliko je WMG ispred svoje konkurencije.

Promo
foto: Promo

Grafikon koji pokazuje snagu medijskih grupacija u Srbiji, Izvor: Gemius*

WMG lider na digitalu u svim segmentima

WMG je na ubedljivom prvom mestu po broju otvorenih stranica, i to sada već četvrtu godinu zaredom. U martu su posetioci naših internet izdanja otvorili preko 298 miliona stranica, što je za 61% više u odnosu na drugoplasiranog konkurenta, a čak 133% više u odnosu na trećeplasiranog.

WMG
foto: Promo

Kada se sabere vreme koje su građani Srbije proveli na sajtovima WMG u martu, dobije se neverovatan broj – 581 godina i 62 dana, što je čak 5.1 miliona sati. To znači da smo za 55% ispred drugoplasiranog izdavača, a 93% u odnosu na trećeplasiranog izdavača.

WMG
foto: Promo

WMG dominira i u broju poseta: samo u martu građani Srbije su preko 105 miliona puta posetili naše sajtove, što je 39% više od drugoplasiranog i 74% više od trećeplasiranog na Gemius listi.

WMG
foto: Promo

WMG je digitalna medijska kompanija broj 1 u Srbiji i po broju jedinstvenih korisnika

WMG
foto: Promo

Dominacija u kategorijama VESTI, SPORT, ŽENA/LIFESTYLE I BIZNIS

Ako se posmatraju pojedinačno kategorije sadržaja, WMG je ubedljivi lider u najvažnijim segmentima: vesti, sport, žena/ lifestyle i biznis

WMG
foto: Promo

HVALA NA POVERENJU!

Pored Kurira, Monda i Espresa, u rezultatima medijske divizije WMG učestvuju i naši specijalizovani brendovi: Smartlife, Lepa & Srećna, Stvar ukusa, Sensa, Wanted, Yumama, Glossy, Stil, Elle Srbija, Euractiv i drugi. Deo WMG porodice je i oglasnik Sasomange, koji beleži konstantan rast u broju oglasa i registrovanih korisnika.

Zahvaljujemo se svima vama koji doprinosite našim uspesima: našim čitaocima i gledaocima, svim našim zaposlenima, klijentima i partnerima.

*Istraživanje gemiusAudience prati posećenost srpskih veb-stranica. U istraživanju učestvuje preko 100 srpskih internet sajtova, zbog čega je gemiusAudience postao standard u internet istraživanju i merenju, koji su prihvatile sve relevantne medijske agencije, internet mediji i oglašivači u državama istočne i srednje Evrope. Podaci ovog, za sada jedinog zvaničnog istraživanja posećenosti srpskih veb-stranica su uporedivi i javno dostupni na adresi https://e-public.gemius.com/rs

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.