EVO ŠTA JE SVE MAJKA DANKE URADILA I REKLA OD KAD JE MALA NESTALA: Svaki dan priča sa policijom, ovako teče istraga
Danka Ilić, Foto: MONDO/PRINTSCREEN/FACEBOOK

potraga i dalje traje

EVO ŠTA JE SVE MAJKA DANKE URADILA I REKLA OD KAD JE MALA NESTALA: Svaki dan priča sa policijom, ovako teče istraga

Dankina majka je čim je videla da dete nije u dvorištu pozvala policiju. Ipak, ostaje nejasno gde je dete moglo da nestane u samo nekoliko minuta

Objavljeno:

Majka nestale dvogodišnje Danke Ilić, Ivana Ilić, ključ je u potrazi za devojčicom kojoj se svaki trag izgubio u utorak u 13.45 sati u Banjskom Polju, u Boru. Teren je nepristupačan, majka je rekla da je dete u 13.45 videla poslednji put, da se okrenula drugom detetu da da vodu, i u sledećem trenutku - Danke nije bilo.

Ali šta se dešavalo nakon toga?

Dankina majka je čim je videla da dete nije u dvorištu pozvala policiju. Ipak, ostaje nejasno gde je dete moglo da nestane u samo nekoliko minuta.

Već tog prvog dana, kada su se pojavile informacije da je dete kod Bora nestalo i kada su fotografije devojčice za kojom se traga buknule na društvenim mrežama, majka je bila nema i zbunjena. Objasnila je da je dete u trenutku nestanka na sebi imalo ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: Printscreen/ Facebook/ Jovana Dragomirovic

Svakog dana majka razgovara sa policijom o tom trenutku, ispituju se odnosi u porodici, sa prijateljima... Policija "češlja" društvene mreže i majke i oca, njihove poznanike, komšije...

Trećeg dana potrage Dankina majka je odbila poligraf i otkrila da je trudna, da nosi teće dete.

Četvrtog dana potrage za devojčicom, ona je s policajcima išla na mesto nestanka devojčice, kako bi uradili rekonstrukciju tog celog događaja i osvežili joj pamćenje ili prosto primetili nešto što dosad nisu.

Juče je ponovo bila u policijskoj stanici u Boru, vidno umorna, zabrinuta.

Cela Srbija je potresena zbog nestanka devojčice Danke, nema roditelja koji nije pomislio na trenutak kad je iz vidokruga izgubio svoje dete.

Danas je 6. dan od njenog nestanka. U toku je pretraga Brestovačke reke.

Helikopteri MUP-a nadletali su i juče širu oblast mesta nestanka devojčice. Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se devojčica tu nalazila.

Helikopteri nadleću Banjsko polje
Helikopteri nadleću Banjsko poljefoto: Zorana Jevtić

Bonus video:

00:16

Potraga za Dankom

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.