KUĆA KOJU ČISTE BAGERI PRVO JE PRETRAŽENA SPECIJALNOM NAPRAVOM: Ovo su novi detalji o mestu nestanka male Danke
Mesto nestanka Danke Ilić, Foto: Nenad Kostić

amber alert i dalje na snazi

KUĆA KOJU ČISTE BAGERI PRVO JE PRETRAŽENA SPECIJALNOM NAPRAVOM: Ovo su novi detalji o mestu nestanka male Danke

Dva bagera su na terenu i čiste područke oko kuće kod koje je nestala Danka Ilić (2)

Objavljeno:

Kuća koju čisti bager, a kod koje je nestala malena Danka Ilić (2), prvo je pretražena specijalnom napravom, saznaje Telegraf.rs na licu mesta. Reč je o termovizijskoj kameri.

Dva bagera trenutno se nalaze na terenu oko vikendice Ilića u blizini koje je poslednji put viđena mala Danka za kojom se već treći dan traga.

Kako piše Telegraf, trenutno na iskopavanju terena rade dva bagera zajedno, a kako nezvanično saznajemo, kuća je bila okružena deponijom, pa policija, radi lakše pretrage, čisti ovo područje od đubreta.

- Ruše drveće i sklanjaju otpad jer je oko kuće deponija - javlja reporter sa lica mesta.

Bageri na mestu nestanka Danke
Bageri na mestu nestanka Dankefoto: Nenad Kostić

Razjašnjenja radi, termovizijska kamera, poznata i kao infracrvena kamera ili termalna kamera, je uređaj koji formira sliku koristeći infracrveno zračenje. Sva tela emituju infracrveno zračenje, pa čak i led.

Pošto se infracrveno zračenje emituje od strane svih objekata sa temperaturom iznad apsolutne nule, termografija omogućava da se vidi nečija životna sredina, sa ili bez vidljivog osvetljenja. Količina zračenja, emitovana od strane objekta povećava se sa temperaturom, stoga termografija omogućava da vidimo razlike u temperaturi.

Što je viša temperatura objekta koju on emituje, to je veća količina emitovanog infracrvenog zračenja. Upravo nam termovizija omogućava da sagledamo ono što naše oči ne mogu videti.

Bonus video:

01:48

EVO ZAŠTO MAJKA NIJE ČULA PLAKANJE MALE DANKE! Dečji psiholog izneo šok tvrdnje: Neko joj je možda prišao i ODVUKAO PAŽNJU

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.