MLADA NIŠLIJKA POBEDNICA TAKMIČENJA "SVETIONIK ZNANJA": Teodorin humani projekat proglašen za najbolji
Teodora Bogdanović, Foto: Printscreen/youtube/ Televizija 5 Užice

svaka čast!

MLADA NIŠLIJKA POBEDNICA TAKMIČENJA "SVETIONIK ZNANJA": Teodorin humani projekat proglašen za najbolji

„Svetionik znanja“ je tradicionalno takmičenje srednjoškolaca iz 12 lokalnih zajednica Srbije

Objavljeno:

Među srednjoškolcima iz cele Srbije koji su učestvovali na takmičenju „Svetionik znanja”, koje se realizuje u organizaciji Asocijacije za afirmaciju kulture i Svetionika znanja, sedamnaestogodišnja Teodora Bogdanović iz Niša je bila najuspešnija

Njen projekat „Svoj put sledim“, čiji je cilj pružanje podrške deci bez roditeljskog staranja da se osamostale, proglašen je za pobednički.

Ova učenica trećeg razreda gimnazije „Bora Stanković” kaže da je ideju za projekat dobila na kampu „Sila prati hrabre“ koji je za decu bez roditeljskog staranja organizovao niški „Džedajski pokret“, pa je od ponuđenih tema na takmičenju „Svetionik znanja“ izabrala onu koja se tiče društvene odgovornosti i aktivizma.

Projekat je namenjen deci bez roditeljskog staranja koja su u domu ili hraniteljskim porodicama i imaju između 15 i 17 godina, zato što oni nakon osamnaeste godine izlaze iz sistema socijalne zaštite i prepušteni su sebi. Problem jeste u neadekvatnoj pripremi i podršci, pa oni često teško dolaze do posla.

Teodora Bogdanović
Teodora Bogdanovićfoto: Printscreen/youtube/ Televizija 5 Užice

Svetionik znanja“ je tradicionalno takmičenje srednjoškolaca iz 12 lokalnih zajednica Srbije, koje se sprovodi u organizaciji Svetionika znanja i Asocijacije za afirmaciju kulture. Cilj je jednostavan, ali moćan: osmisliti i razviti projekte koji će doprineti unapređenju kvaliteta svakodnevnog života u tim zajednicama.

Kao pobednik, Teodora je za projekat „Svoj put sledim“, pokrenut početkom godine, na takmičenju dobila 300.000 dinara.

Bonus video:

01:12

EVO KAKO SRPSKI GENIJE PROVODI SVOJ DAN: Govori 10 jezika, radi za FBI, zna preko 850 govora napamet, A NE SPAVA PO 9 DANA?!

(Espreso / predsednik.rs/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.