KOMŠIJA KOJI TRAGA ZA MALOM DANKOM OTKRIO NOVE DETALJE: "Tu je jako kritična lokacija, šume su..."
Danka Ilić, Foto: Kurir/Damir Dervišagić/Facebook/Printscreen

potraga za dankom

KOMŠIJA KOJI TRAGA ZA MALOM DANKOM OTKRIO NOVE DETALJE: "Tu je jako kritična lokacija, šume su..."

Kasno sinoć su nas zamolili da se udaljimo, da ne ometamo pse tragače, ali mi ćemo danas otići opet kako bismo pomogli policiji

Objavljeno: 09:41h

"Od pola 3 juče do pola 11 noćas sam tragao sa malom Dankom. Ovde je sve brdovito puno šuma, žbunja, trnja. Ovo je najgore je što je moglo da se desi na tom mestu", kaže za "Blic" komšija porodice Danke Ilić (2) devojčice za kojom se traga od juče.

On je za "Blic" opisao detalje potrage za nestalom Dankom Ilić.

- Tu je bila i njena baka. Majka otišla da natoči vodu za sina. Devojčica je nestala u sekundi. Odmah je pozvana policija, ubrzo su došle prve dve patrole, a onda su svi krenuli da tragaju za devojčicom - kaže sagovornik Blica.

Kako kaže, u potrazi za Dankom Ilić učestvovali su brojni građani, policija, dronovi, helikopteri. Kasno sinoć su nas zamolili da se udaljimo, da ne ometamo pse tragače, ali mi ćemo danas otići opet kako bismo pomogli policiji.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: Kurir.rs/Damir Dervišagić/Društvene mreže

- Strašno je ovo što se dogodilo. Tu je jako kritična lokacija. Šume su svuda oko nas, brdovito je, žbunje je svuda. Samo da se dete pronađe, to nam je najvažnije - kaže za "Blic" komšija.

Podsetimo, Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora. Potraga za devojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, a akcija je trajala čitavu noć.

Naime, kako je za "Blic" rekla majka devojčice, ona je bila sa sinom u Banjskom polju kada je devojčica nestala.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: Facebook

- Dete je na sebi imalo ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu. Odaziva se na ime, ali ona je još mala, ona još ne priča. Javili su se ljudi da je viđena kod neke zgrade, ali nije tu - rekla je u prvoj izjavi uplašena majka devojčice.

Zbog Dankinog nestanka sinoć je po prvi put u Srbiji aktiviran sistem "Pronađi me", popularno nazvan "amber alert", a više od 19 sati za devojčicom tragaju policija, vatrogasci-spasioci, Gorska služba spasavanja, lovci i brojni građani.

Bonus video:

00:52

REPORTER KURIRA S LICA MESTA! Novi detalji potrage za malom Dankom

(Espreso/Blic/Bojana Bogosav/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.