ZBOG ČEGA SISTEM "PRONAĐI ME" NIJE SVIMA POSLAO SMS PORUKE? Maja Jovanović otkrila koji je razlog
Maja Jovanović, Foto: Kurir Televizija

NESTALA DANKA ILIĆ

ZBOG ČEGA SISTEM "PRONAĐI ME" NIJE SVIMA POSLAO SMS PORUKE? Maja Jovanović otkrila koji je razlog

Operater može poslati 50.000 poruka u par minuta

Objavljeno:

Slučaj nestale dvogodišnje devojčice Danke Ilić podigao je Srbiju na noge. Strepimo od vesti, ali nadamo se i verujemo da će biti pronađena živa i zdrava. Nakon prve informacije o nestanku devojčice svi smo čekali tu poruku od sistema Pronađi me, koja je građanima stigla između 19 i 19.30 časova.

O sistemu "Pronađi me" i potrazi za devojčicom govoril je u jutarnjem programu Kurir televizije Maja Jovanović, Generalni sekretar „IBSSA-Biroa za borbu protiv trgovine ljudima“.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: MUP Srbije, amberalert.rs

Ocenila je da je angažovanje MUP-a zbog nestale devojčice na visokom nivou kao i da je obaveštavanje preko prvi put pokrenutog sistema "Pronađi me" stiglo ekspresno.

- Moramo se bazirati na tome da je dobro da imamo jedan takav sistem u našoj zemlji. Ovo je nažalost prvo oglašavanje, ali ne i poslednje iako bi smo svi naravno hteli da bude poslednje. Ljudi moraju da shvate da se takav sistem ne može oglasiti bez MUPa. Na društvenim mrežama se pojavila informacija da su neki dobili poruku, a neki ne. Ali videli smo da su u medijima programske šeme prekinute. Naša služba je zaista odreagovala odmah. Mi imamo dronove sa termovizijskim kamerama, psima, tragačima - rekla je Jovanović i dodala:

- Operater može poslati 50.000 poruka u par minuta i sam taj obim slanja se mora uzeti u obzir. Postoji i proces prilikom slanja poruka, da ne ulazimo u problem mrežne pokrivenosti. S obzirom na sekvence koje su krucijalne i važne počevši od MUP-a, možemo reći da je obaveštavanje ekspresno stiglo svima nama.

Bonus video:

00:50

POTRAGA ZA MALOM DANKOM: Kurir na licu mesta, aktiviran sistem Pronađi me

(Espreso / Kurir / Milan Vučković / Prenela. A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.