DA LI ZNATE KOLIKO GODINA IMA TRAGAČ ŽARKO STEVANOVIĆ? Mnogi budu u čudu kada saznaju
Žarko Stevanović, Foto: Printscreen/Yutube/RTS Slagalica - Zvanični kanal

BIOGRAFIJA

DA LI ZNATE KOLIKO GODINA IMA TRAGAČ ŽARKO STEVANOVIĆ? Mnogi budu u čudu kada saznaju

Prvo učešće u kvizu je imao 2005. godine u kvizu „Tajne običnih stvari“

Objavljeno:

Žarko Stevanović je već nekoliko godina tragač u omiljenom kvizu "Potera" koji se od 2013. emituje svakog ponedeljka u 21 čas na prvom programu RTS-a.

O njegovom životu se zna onoliko koliko je on bio voljan da podeli sa medijima, ali jedno je sigurno - njegovo znanje je na zavidnom nivou.

1 / 3 Foto: Facebook printscreen/Žarko Stevanović

Žarko Stevanović je rođen u Beogradu 1994. godine.

Završio je Osnovnu školu „Vladislav Petković Dis“ u Velikom Mokrom Lugu posle koje je upisao Osmu beogradsku gimnaziju. Upisao je Elektrotehnički fakultet 2013. godine, da bi se prebacio na Fakultet organizacionih nauka 2015, što i danas studira.

Prvo učešće u kvizu je imao 2005. godine u kvizu „Tajne običnih stvari“, gde je bio član tima koji je predstavljao njegovu osnovnu školu. Prvi samostalni nastup je imao početkom 2011. godine u kvizu „TV Slagalica“ gde je osvojio treće mesto. Iste godine je učestvovao na prvom šampionatu Srbije u kvizu, gde je zauzeo 15. mesto.

Naredne godine su usledila malo slabija učešća na kvizovima „Put oko sveta“ i „Veliki izazov“, ali je osvojeno drugo mesto na Svetskom šampionatu u kvizu u kategoriji mlađih od 20 godina. Godine 2013. je postao prvi put prvak sveta u istoj kategoriji, što je potvrdio 2014, kada je, pored toga, osvojio titulu na šampionatu Srbije.

Te godine je učestvovao sa ekipom drugih mladih kvizomana u kvizu „Zlatni krug“ kao deo ekipe „Prepunoglavci“. Godine 2015. se pojavio u „Poteri“ kao takmičar i imao vrlo uspešno učešće. Naredne godine je osvojio 94. ciklus „TV Slagalice“ i stekao pravo učešća u Superfinalu 2017. godine, koje je, naravno, osvojio.

Iste godine postao je tragač u kvizu “Potera” na Radio-televiziji Srbije, kao i vicešampion kviz-kupa Srbije.

Oženjen je lepo Jelenom, a njihova ljubavna priča je kao sa filma.

Bonus video:

00:12

ŠOK U KVIZU SLAGALICA! Voditeljka Kristina pitala takmičara KAKO JE SA SKOČKOM KOD KUĆE

(Espreso / BizLife / A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.