DA LI ŽENE MOGU DA SE PRIČESTE TOKOM MENSTRUACIJE? Veroučiteljka Andrea pomenula i stav PATRIJARHA PAVLA (VIDEO)
Andrea Kereš, Foto: Instagram Printscreen / Andrea Kereš

POST

DA LI ŽENE MOGU DA SE PRIČESTE TOKOM MENSTRUACIJE? Veroučiteljka Andrea pomenula i stav PATRIJARHA PAVLA (VIDEO)

Ona se na početku odmah zapitala zašto se danas uopšte postavlja ovakvo pitanje

Objavljeno:

Mlada veroučiteljka, Andrea Kereš, redovno na svom Instagram profilu deli svoja mišljenja o različitim moralnim i društvenim temama, ali i onih koji se tiču religije, svakako najviše.

Ovog puta se osvrnula na još jednu pravoslavnu temu, te je na svom Instagram profilu podelila dilemu koja sada, tokom posta, muči mnoge žene - da li žene mogu da uđu u crkvu i da se pričeste tokom menstruacije?

Ona se na početku odmah zapitala zašto se danas uopšte postavlja ovakvo pitanje i naglasila da svi treba da razmislimo u kakvom su položaju žene bile ranije, a u kakvom su sada.

- Patrijarh Pavle je govorio da menstrualni ciklus ne čini ženu ritualno nečistom, a onda potpuno neočekivano donosi zaključak da se žena tokom ciklusa ipak ne može pričestiti? - rekla je ova veroučiteljka.

Andrea se i zapitala zašto mnogi i dalje žive po Starom zavetu, ali je istakla da joj je i drago što postoje oni koji su bolje osvešćeni.

- Hristos je došao na zemlju pre 2000 godina da bi nas rešio svih ovih besmislenih pravila koja nas udaljavaju od Boga. - podsetila je ona.

Bonus video:

02:15

POST JE BOŽIJI POZIV ZA ZAJEDNIČARENJE SA NJIM G. Petar: Provocira našu slobodu, da se odrekenmo nasušne potrebe hrane!

(Espreso / SD / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.