"PRVO SAM POMISLILA DA SA MNOM NEŠTO NIJE U REDU!" Evo šta kažu Kragujevčani nakon zemljotresa, u čudu su
Kragujevac, Foto: KURIR/D.Đ.

POTRES

"PRVO SAM POMISLILA DA SA MNOM NEŠTO NIJE U REDU!" Evo šta kažu Kragujevčani nakon zemljotresa, u čudu su

Potresi ove jačine ne mogu da prouzrokuju teže posledice, ali mogu da pričine manju štetu na pojedinim objektima

Objavljeno:

Zemljotres jačine 3,3 jedinice po Rihteru, koji je danas zatresao tlo u Kragujevcu i okolini, nije prouzrokovao oštećenja na objektima i infrastrukturi.

Potres je registrovan u 12:20 časova, a epicentar je bio 15 kilometara južno od Kragujevca, u ataru sela Velike Pčelice. Pojedini građani, posebno oni koji žive na višim spratovima, bili su uznemireni, dok mnogi nisu ni svesni da se tlo zatreslo.

Penzionerka Dragana Jovanović, koja živi u centru grada, za "Kurir" kaže da je dobro osetila podrhtavanje, dok njena ćerka, koja je bila u istom stanu, ništa nije osetila.

- Prvo sam pomislila da nešto sa mnom nije u redu, ali kad sam videla da se drmusa cveće u saksijama, shvatila sam da je stvarno zemljotres. Nisam se uspaničila, ali se ipak bojim kad se zatrese - kaže ova Kragujevčanka.

Kragujevac
Kragujevacfoto: KURIR/D.Đ.

U povratku sa posla Milena Stanković kaže da je kolega u firmi za vreme rada osetio potres, dok ona to nije registrovala.

Građani Kragujevca u ovakvim situacijama, uglavnom,ostaju pribrani, a neki čak okreću i na šalu.

- Nisam osetio ništa i tek sad od vas čujem da je bio zemljotres - kaže Stanko Todorović i kroz smeh dodaje: "Meni se stalno ljulja u glavi, pa ne mogu da budem siguran kad je stvarno, a kad ne!"

Potresi ove jačine ne mogu da prouzrokuju teže posledice, ali mogu da pričine manju štetu na pojedinim objektima, a posebno na starim građevinama.

U poslednjih nekoliko godina bilo je više zemljotresa u Kragujevcu i okolini, od kojih su mnogi bili slabiji, ali je bilo i jačih od ovog današnjeg.

Bonus video:

00:14

ZEMLJOTRES U SRBIJI: Zatreslo se tlo tokom noći na dubini od 3 kilometra

(Espreso / Kurir / Dejan Đusić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.