KAKO PREŽIVETI OD PRVOG DO PRVOG: Da li potrošačka korpa u Srbiji prati zaradu?
Jovana Grgurević, Foto: Promo

ne propustite

KAKO PREŽIVETI OD PRVOG DO PRVOG: Da li potrošačka korpa u Srbiji prati zaradu?

Odgovore na ova, kao i na mnoga druga pitanja daće gosti emisije "Ni 5 ni 6" danas od 16.15 časova samo na Kurir televiziji

Objavljeno:

Prema najskorijim podacima Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, za prosečnu potrošačku korpu potrebno je 100.554 dinara, dok prosečna neto zarada iznosi 85.066 dinara. Minimalna potrošačka korpa, s druge strane, iznosi 52.254 dinara

Minimalna zarada povećana je 1. januara 2024. na 47.000 dinara. Ovogodišnji minimalac je praktično veći za 5 hiljada dinara u odnosu na prethodnu godinu.

Predstavnici sindikata su se zalagali da minimalna zarada bude povećana na 52.000 koliko košta i potrošačka korpa, kao i da bi usklađivanje trebalo da bude dva puta godišnje.

Da li potrošačka korpa u Srbiji prati zaradu? Kako najbezbolnije živeti od prvog do prvog? Da li u Srbiji može da se uštedi i koliko? Štedimo li dovoljno i koja je razlika između slamarice i banke?

Odgovore na ova, kao i na mnoga druga pitanja daće gosti emisije "Ni 5 ni 6" danas od 16.15 časova samo na Kurir televiziji!

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.