"NIKAD NISAM NAŠLA BOLJU": Mnogi još ne mogu prežaliti ovaj proizvod koji je imala svaka kuća u Jugoslaviji (FOTO)
Prodavnica u Jugoslaviji, Foto: Printscreen/Youtube/Serious Alphabet

nostalgija

"NIKAD NISAM NAŠLA BOLJU": Mnogi još ne mogu prežaliti ovaj proizvod koji je imala svaka kuća u Jugoslaviji (FOTO)

Nostalgičari su komentarisali kuhinjsku vagu koju je imala gotovo svaka kuća u Jugoslaviji

Objavljeno:

Mnogi se danas često žale kako su proizvodi nekada bili puno kvalitetniji, a danas strepe od isteka garancije i kvarova na uređajima. U Fejsbuk grupi Retroteka neko je objavio sliku stare zidne kuhinjske vage iz doba Jugoslavije, a oni koji je još imaju tvrde – i danas radi.

Još jedna Gorenje zidna kuhinjska vaga u prepoznatljivoj boji iz 80-tih godina”, napisao je član grupe uz fotografiju vage.

Omiljeni mali kućni uređaj

Više od 500 ljudi je lajkovalo objavu, a nanizalo se preko 60 komentara. Nekima danas nije jasno kako ova vaga funkcioniše.

“Može li mi neko objasniti kako se mjeri u tome? U vikendici je montirana na zid, ovaj poklopac je jako malen i u njega ne stane nikakva posuda u kojoj je nešto što treba da izmerim. Je li se sipaju stvari pravo u poklopac pa se on onda skida s vage ili?”, pitala je jedna korisnica i odmah dobila objašnjenje da se poklopac odvaja od vage, a neko je čak snimio i video kako tačno sve funkcioniše.

Mnogi su jednostavno nostalgični

Mislim da nije bilo kuhinje bez ove vage, svaka ju je imala”, “To je imala svaka kuća, vagu, mlin za kafu, fen, sve narandžasto”, prisjećaju se članovi ove Facebook grupe.

Javili su se i oni korisnici koji su se pohvalili da ih vaga služi i danas.

“Imamo je od sedamdesetih i dan danas nisam našla bolju”, “Istu vagu smo kupili sedamdesetih, još dobro meri”, “Još uvek visi na zidu i redovno meri sastojke za ručkove, kolače ili torte”, “Imali smo istu, ali celu kuhinju sam bacila i suze lijem jer je to Gorenje kuhinja bila top spram ovog danas”, navodi se u komentarima.

Bonus video:

01:59

JUGOSLAVIJA JE NA DANAŠNJI DAN SLAVILA DAN MLADOSTI: Muzej Jugoslavije priredio bogat program

(Espreso / CDM / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.